Nicolai: In UE exista practici de intimidare a populatiei specifice regimurilor totalitare

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 17:521465 citiri
Nicolai: In UE exista practici de intimidare a populatiei specifice regimurilor totalitare
Foto: Inpolitics

Eurodeputata Norica Nicolai atrage atentia ca in Uniunea Europeana exista state membre care se confrunta cu tentantii de tip totalitar, asa cum s-a intamplat recent in Tunisia.

"Sper ca aceasta rezolutie (prin care PE a condamnat repetatele incalcari ale drepturilor omului in Tunisia- n.red.) sa fie un semnal de alarma, pentru ca, din pacate, exista unele state membre in care se intampla chestiuni similare si in care lucrurile sunt ignorate. Sper ca aceasta rezolutie sa fie, de asemenea, un semnal de alarma pentru toti cei care inteleg sa-si controleze populatia prin mijloacele de supraveghere. Pentru ca nu numai Tunisia risca sa aiba aceasta cale, tentatia de tip totalitar se gaseste si in Uniunea Europeana", a declarat Norica Nicolai.

Europarlamentarul PNL a cerut ca in Tunisia cei care se fac vinovati de incalcarea drepturilor omului sa fie pedepsiti.

"Cred ca aceasta rezolutie trebuie considerata ca o rezolutie de alerta timpurie in legatura cu incalcarea drepturilor omului in Tunisia. Este foarte clar ca trebuie ca autoritatile tunisiene sa inteleaga din acest incident ca statul de drept se

construieste cu responsabilitate. Sa faca o ancheta si sa ii pedepseasca pe cei vinovati de incalcarile legale pentru ca altfel va deveni un obicei", a

incheiat eurodeputata liberala.

Parlamentul European a votat o rezolutie care condamna repetatele incalcari ale drepturilor omului in Tunisia, dupa ce organizatiile de aparare a drepturilor omului au atras atentia ca, in pofida caderii regimului Ben Ali, populatia este supusa cu regularitate practicilor brutale si actelor de violenta ale fortelor de securitate, fapt care contravine angajamentelor internationale asumate recent de statul african in domeniul drepturilor omului.

I.U.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nu stiu de ce, dar presimt ca intr-o buna zi