Nicolai il invita pe Farage in Romania: Veti fi in "pericol" sa nu mai puteti pleca

Vineri, 23 Mai 2014, ora 11:23
3522 citiri
Nicolai il invita pe Farage in Romania: Veti fi in "pericol" sa nu mai puteti pleca
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai, cap de lista la alegerile europarlamentare de duminica, i-a trimis o scrisoare deschisa liderului britanic Nigel Farage, invitandu-l in Romania.

Nicolai a facut acest gest dupa ce presedintele partidului nationalist UKIP a declarat ca ar fi "ingrijorat" daca un grup de romani s-ar muta langa el, starnind controverse atat pe scena politica din Marea Britanie, cat si in Romania.

"As dori sa va adresez invitatia, din partea deputatilor liberali romani din Parlamentul European, de a vizita Romania! Aceasta vizita, spre deosebire de celelalte experiente pe care le-ati avut, ar putea fi o incercare adevarata de a cunoaste Romania si cetatenii ei.

Ambasadorul roman in Marea Britanie condamna rasismul: Dar cu olimpicii nostri vreti sa fiti vecini?

Va pot pune la dispozitie un itinerariu care va va aduce in contact cu oameni, orase, sate si traditii romanesti. Va garantez ca toate acestea va vor face apoi sa va doriti puternic sa aveti vecini romani!", a scris pe site-ul personal Norica Nicolai.

In scrisoarea deschisa catre Farage, candidatul pentru Parlamentul European incepe prin a spune ca "romanii sunt un popor muncitor cu un trecut greu, dar cu o tara incredibil de frumoasa".

Peisaje superbe si sate pitoresti

In continuare, ea il asigura pe politicianul britanic ca, in timpul sejurului din Romania, ar avea ocazia sa vada "peisaje superbe, castele, manastiri si sate pitoresti".

"Ati observa ca in Romania, oamenii sunt cei care fac diferenta, prin ospitalitatea si prin caldura lor. Dupa cateva ore in care v-au ademenit sa le gustati bucatele si povestile, domule Farage, veti fi in 'pericol' de a nu mai putea pleca din casele lor; asa au fost fermecati si unii membri ai Casei Regale britanice sau numerosi oameni de afaceri englezi, care au ales sa se mute permanent in tara noastra", a notat Norica Nicolai.

Aceasta a mai mentionat ca romanii isi iubesc tara, in ciuda problemelor economice cu care se confrunta, referindu-se si la faptul ca ei sunt "foarte pregatiti".

David Cameron ii raspunde lui Farage - nu ar fi ingrijorat daca ar avea vecini romani

Nicolai a vorbit despre cei peste 2.000 de doctori romani care lucreaza in cadrul Serviciului National de Sanatate Britanic, dar si despre profesionistii din companii IT sau firme de finante.

"Munca lor contribuie in mod semnificativ la cresterea economica a tarilor gazda prin impozitele platite", a adaugat candidatul la europarlamentare.

Britanicii care au vecini romani, lui Nigel Farage: Sunt minunati, fantastici

"Totusi, acesta nu se mai intampla foarte des in cazul Regatului Unit care, in ultima perioada, a ajuns sa fie evitat de romani. (...) Si totusi continuati atacurile contra Romaniei si romanilor, fapt care demonstreaza ca aceasta este singura linie politica pe care o puteti avea!

Domnule Farage, problemele Angliei nu vin din afara. Chiar daca reusiti printr-o minune sa 'salvati' toti cetatenii britanici de la a avea un vecin roman, bulgar sau de alta natie 'nedorita' (din punctul dumneavoastra de vedere), tot ce ati reusi de fapt sa faceti ar fi sa va izolati cultural si economic, pentru ca in cele din urma, sa va pedepsiti pe dumneavoastra si pe toti ceilalti care va urmeaza la un viitor plin de frica si ignoranta.

Deci, va invit sa profitati de aceasta oportunitate si sa vizitati Romania, va incurajez sa faceti un prim pas si sa intelegeti acesti oameni de care va este atat de frica. Trebuie sa va confruntati temerile, domnule Farage!", a conchis Nicolai.

D.T.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Norica Nicolai Nigel Farage, #Norica Nicolai scrisoare Farage, #Norica Nicolai romani Marea Britanie , #stiri Norica Nicolai