Nicolai: Basescu trebuia sa se consulte cu Parlamentul inainte sa plece la Bruxelles

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 11:272305 citiri
Nicolai: Basescu trebuia sa se consulte cu Parlamentul inainte sa plece la Bruxelles

Presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa se consulte mai intai cu Parlamentul si Guvernul si de-abia dupa aceea sa participe la Consiliul European de toamna de la Bruxelles, considera vicepresedintele PNL, europarlamentarul Norica Nicolai.

Norica Nicolai comenteaza, la RFI Romania, participarea presedintelui la aceasta reuniune:

"Din punctul meu de vedere, daca decizia Curtii Constitutionale a fost in acest sens, ea trebuie respectata. Sigur, dezbaterile de la Bruxelles, care sunt foarte importante, pentru ca analizeaza o propunere a presedintelui Van Rompuy, care e menita sa deblocheze criza europeana, mai ales in componenta ei financiara, sunt de resortul Guvernului. Eu m-as fi asteptat intr-o functionare normala a institutiilor ca presedintele sa ceara un punct de vedere Parlamentului, Guvernului, pentru a merge la Bruxelles cu o viziune care sa reflecte vointa poporului roman, prin organele lui reprezentative si ma refer intai la Parlament".

"Cu siguranta ca asa ar fi trebuit facut, pentru ca orice decizie am lua noi, cei care le suporta sunt cetatenii Romaniei. Cred ca merita in orice democratie sa ai o cat mai mare sustinere pentru masurile pe care le iei si asta nu vine decat din informarea si consultarea populatiei", apreciaza vicepresedintele PNL.

Pe 8 octombrie, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a adresat o scrisoare liderilor europeni, in care mentiona aspectele privind implementarea Pactului pentru Crestere si Ocupare care necesita atentie suplimentara: consolidarea Pietei Unice, cresterea rolului BEI in finantarea proiectelor de investitii, mobilizarea mai buna a fondurilor structurale, o mai buna informare privind locurile de munca disponibile la nivelul UE.

Citeste mai multe despre Norica Nicolai: Traian Basescu ar fi trebuit sa se consulte cu Parlamentul inainte sa plece la summit-ul UE pe RFI.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News