Melescanu: Guvernul sesizeaza Curtea Constitutionala in cazul Norica Nicolai

Vineri, 18 Ianuarie 2008, ora 18:29 1487 citiri

Documentatia Guvernului de sesizare a Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai a fost finalizata si urmeaza a fi trimisa curand Curtii, a declarat vineri ministrul intermar al Justitiei, Teodor Melescanu, la Antena 3.

"Eu, din cate stiu, a fost finalizat documentul de sesizare, avocatul a fost stabilit. [...] Dorim sa gasim solutia la acest blocaj constitutional", a spus Melescanu, care a adaugat ca sesizarea Curtii Constitutionale va avea loc vineri sau in zilele urmatoare.

"Daca nu azi pana la ora 6, maine sau cand va fi posibil, eu sunt convins ca va pleca si cererea catre Curtea Constitutionala in legatura cu diferendumul referitor la Norica Nicolai. Din cate stiu, ea a fost finalizata, avocatul a fost stabilit", a declarat Melescanu.

Presedintele Traian Basescu a precizat miercuri ca nu este ostil Noricai Nicolai, dar ca romanii au dreptul la un ministru al justitiei imaculat profesional si moral, iar senatorul PNL este, din punctul sau de vedere, incompatibil cu aceasta cerinta, potrivit probelor din mapa sa profesionala. seful statului si primul-ministru s-au intalnit miercuri pentru a discuta despre numirea lui Nicolai, insa Traian Basescu a precizat, la final, ca niciunul dintre ei nu si-as schimbat pozitiile initiale.

Solutia sesizarii CCR a fost vehiculata de liberali inca de la debutul scandalului Nicolai, alaturi de cea a atacarii in contencios administrativ.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News