Liderul ALDE, atac dur la Crin Antonescu: A fost neloial cu propriul electorat! (Video)

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 21:39
8038 citiri
Liderul ALDE, atac dur la Crin Antonescu: A fost neloial cu propriul electorat! (Video)
Foto: Parlamentul European

Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a reactionat in urma cu cateva minute la excluderea eurodeputatelor Norica Nicolai si Renate Weber din PNL, acuzandu-l pe fostul lider Crin Antonescu de lipsa de loialitate fata de electoratul liberal.

"Este incredibil faptul ca fostul lider al PNL Crin Antonescu le acuza pe doamnele Nicolai si Weber de bigamie politica. Daca cineva a fost neloial in relatia cu electoratul acela a fost domnul Antonescu alaturi de PNL. S-au prezentat in fata votantilor pe o lista a ALDE si au ales, a doua zi dupa alegeri, sa paraseasca Grupul si sa se alature PPE.

Am stat alaturi de Crin Antonescu, la o conferinta de presa, la Bucuresti in aprilie 2014, cand a infirmat orice negociere cu PPE, chiar inainte de inceperea campaniei electorale pentru alegerile europene. Daca acesta nu este un exemplu clar de lipsa de onestitate, nu stiu ce alt exemplu am putea folosi. Suntem fericiti sa le avem alaturi de noi pe Norica Nicolai si Renate Weber. ALDE este grupul unde ar trebui sa fie toti liberalii din Romania!", a transmis Guy Verhofstadt, potrivit corespondentului Ziare.com la Bruxelles.

Crin Antonescu, dupa excluderea lui Nicolai si Weber din PNL: Lucrurile au intrat pe un fagas normal

Reactia lui Verhofstadt vine la scurt timp dupa ce fostul lider liberal, Crin Antonescu, a comentat, miercuri seara, excluderea din partid a Noricai Nicolai si a lui Renate Weber.

"PNL nu are cum sa pastreze, in randurile sale, oameni care fac parte din alt grup politic. Mi se pare ca acum lucrurile au intrat pe fagasul normal", a declarat Antonescu, intr-o interventie la B1 TV.

Fostul presedinte al PNL a precizat ca nu a participat la luarea acestei decizii, dar considera ca hotararea "nu este nimic surprinzator".

"Fiecare are dreptul la o optiune, despartirea de PNL din partea celor doua doamne era consumata de luni de zile, aderand la un alt grup politic din Parlamentul European. Dupa ce a facut aproape un an demersuri pentru a le convinge sa revina in partid, conducerea a constatat acest lucru si a pus capat unui soi de bigamie politica de neacceptat (...). Se face traseism politic in Parlamentul Romaniei, se face si in Parlamentul European", a precizat Antonescu.

Norica Nicolai si Renate Weber, excluse din PNL

Conducerea PNL a decis, in sedinta de miercuri, sa le excluda din partid pe Norica Nicolai si Renate Weber.

Norica Nicolai si Renate Weber au decis, pe rand, sa revina in Grupul ALDE dupa ce intreaga delegatie PNL a parasit grupul liberalilor europeni imediat dupa alegerile din 25 mai 2014. Norica Nicolai a revenit alaturi de fostii colegi la cateva zile dupa congresul extraordinar al PNL cand s-a decis eliminarea din statutul partidului a paragrafului care stipula afilierea la Grupul ALDE si trecerea la PPE. Renate Weber a decis sa revina in ALDE la scurt timp dupa alegerile prezidentiale de anul trecut.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Verhofstadt atac Antonescu, #Antonescu atacat ALDE , #PNL