Institutiile statului, afectate de scandalul Norica Nicolai

Miercuri, 16 Ianuarie 2008, ora 12:36 448 citiri

Scandalul Norica Nicolai a afectat aproape toate institutiile din Romania, de la partidele politice, la Parlament, de la Consiliul Superior al Magistraturii, organizatii non-guvernamentale si pana la gruprile parlamentare din legislativul de la Bruxelles, informeaza RealitateaTv.

Scandalul Norica Nicolai a impartit liderii principalelor formatiuni parlamentare in doua tabere: liberalii, social-democratii, UDMR-istii si PRM-istii au facut front comun in jurul premierului Tariceanu, in vreme ce democrat-liberalii i-au luat apararea presedintelui Basescu.

Presedintele CSM a intervenit si el in cadrul scandalului pentru a anunta mapele profesionale ale magistratilor nu pot fi date publicitatii, insa abia dupa ce au fost facute publice trecuturile profesionale ale Norica Nicolai si fostului ministru al Justitiei Monica Macovei.

Comisia parlamentara de control a SRI a cerut atat Serviviului Roman de Informatii, cat si CNSAS sa precizeze daca exista elemente de natura sa afecteze numirea Noricai Nicolai in fruntea Ministerului Justitiei.

La randul ei, Agentia Nationala pentru Egalitatea de sanse i-a trimis presedintelui Traian Basescu o scrisoare deschisa, prin care atragea atentia ca refuzul semnarii numirii senatoarei Norica Nicolai poate fi interpretata ca un act de discriminare. O alta institutie care ar putea fi implicata in lupta orgoliilor dintre palate este Curtea Constitutionala pe care liberalii ameninta ca o vor sesiza.

Nu au intarziat nici semnale de alarma, din Parlamentul European. Eurodeputatul PPE, Markus Ferber, a declarat ca justitia romaneasca a avut, in ultima perioada, prea multi ministri, in timp ce vicepresedintele PES, Hannes Swoboda, a afirmat ca imaginea Romaniei se deterioreaza din cauza certurilor politice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News