Initiativa marca ALDE: Dezbatere in Parlamentul European cu invitat special Daniel Dragomir, care propune ROEXITUL

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 15:24
8066 citiri
Initiativa marca ALDE: Dezbatere in Parlamentul European cu invitat special Daniel Dragomir, care propune ROEXITUL
Foto: Facebook/Cristi Preda

Europarlamentarul Norica Nicolai (ALDE) modereaza pe 10 octombrie o dezbatere despre reforma Justitiei dn Romania la Parlamentul European. Printre invitati este si fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir, implicat intr-un dosar de coruptie, anchetat in cazul Black Cube si care recent a initiat manifestul ROEXIT, de iesire a Romaniei din UE.

Evenimentul este denumit Law and Justice Reform in Romania si va avea loc in sediul Parlamentului European din Bruxelles (Cladirea Altiero Spinelli), potrivit descrierii facute pe Facebook.

Organizatorul este International Foundation for Better Governance (AISBL), un ONG de la Bruxelles, iar la el participa mai multe persoane apropiate de familia Adamescu. Cel mai recent raport realizat de acest ONG, critic la adresa DNA, a fost promovat de ziarul "Romania libera", controlat de familia Adamescu.

La sfarsitul lunii martie, fiul lui Dan Adamescu, Alexander, a fost arestat preventiv a doua oara, in Marea Britanie, dupa ce o instanta londoneza a constatat ca acesta ar fi folosit acte false in timpul judecarii procesului de extradare.

Cristi Preda critica demersul

Europarlamentarul Cristi Preda a criticat decizia de a-l invita pe Daniel Dragomir.

"E trist ca grupul ALDE patroneaza suporterii dezmembrarii UE. Iar pentru ca bataia de joc sa fie completa, intalnirea e pusa sub semnul Centenarului Marii Uniri", a scris acesta pe Facebook.

Preda a publicat si afisul intalnirii (foto)

Cine sunt invitatii

Daniel Dragomir, afacerist, locotenent colonel SRI in rezerva. El este judecat pentru trafic de influenta, spalare a banilor si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii. La tribunal, in prima instanta, el a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri, dar a fost achitat pentru acuzatiile de coruptie. Urmatorul termen din dosar este pe 12 octombrie.

Luni seara, Daniel Dragomir a lansat un program politic privind iesirea Romaniei din UE. "A cam venit vremea sa ne gandim serios la ce este bine si pentru Romania.

Ca pentru salariile si beneficiile domnului Timmermans ne-am cam umilit destul", scria Dragomir.

Numele acestuia apare in doua dosare penale, ancheta Black Cube si un nou dosar recent deschis la DNA, de uz de fals, potrivit propriilor afirmatii.

David Clark, consultant politic american, este cunoscut in Romania pentru mai multe articole in care lua apararea lui Dan si Alexander Adamescu si critica activitatea DNA. Acesta a fost invitat de Daniel Dragomir atunci cand a lansat inititiva Romania 3.0.

Gary Cartwright, editorul Eu Today. Publicatia a avut mai multe articole despre familia Adamescu, activitatea DNA si modul in care sunt emise mandatele de arestare europene.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Daniel Dragomir ALDE, #Norica Nicolai daniel Dragomir, #Roexit ALDE , #europarlamentar