CNSAS nu va reverifica dosarul Noricai Nicolai

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 11:18 654 citiri

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a anuntat marti ca nu va reverifica dosarul Noricai Nicolai, pentru ca s-a stabilit deja de trei ori pana acum ca ea nu a facut politie politica.

"Este un caz inchis. Nu putem sa dam verdicte in fiecare zi, ce suntem noi, papagali?", a declarat, in stilul sau caracteristic, membrul CNSAS Mircea Dinescu. Aceasta afirmatie a fost intarita si de Cazimir Ionescu, alt membru al Consilului.

Solicitarea de reverificare a dosarului Noricai Nicolai a venit din partea liberalului Radu Stroe, potrivit secretarului Colegiului CNSAS, Constantin Buchet.

El a mai precizat ca Nicolai a mai fost verificata de trei ori: in 2004 in calitate de candidat la Senat, in 2006, ca parlamentar in exercitiu si in 2007, dupa o decizie a CSAT care cerea verificarea tuturor demnitarilor cu atributii in domeniul sigurantei nationale, Nicolai fiind membru in comisia de aparare.

"In toate cazurile, Nicolai a primit decizie de necolaborare. Nu am gasit nimic pe numele ei, nici macar dosar de urmarit", a declarat Buchet.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News