CNSAS decide marti reverificarea Noricai Nicolai

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 08:23 1292 citiri

Secretarul Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, a declarat luni, pentru NewsIn, ca la sedinta de marti institutia ar putea solicita detinatorilor de arhive reverificarea Noricai Nicolai, demers ce raspunde unei scrisori in acest sens a liberalului Radu Stroe.

Buchet a precizat ca, daca aceea scrisoare de la presedintele comisiei de control a SRI, Radu Stroe, s-a primit, CNSAS ar putea decide marti sa ceara reverificarea candidatei pentru portofoliul Justitiei, Norica Nicolai.

"Probabil, aceasta e solutia care va fi agreeata de toti colegii", a mai precizat el. Oficialul de la CNSAS a spus insa ca nu a vazut inca scrisoarea, lucru pe care l-a afirmat si Claudiu Secasiu, care nu a putut spune nici el daca s-a primit documentul de la Stroe.

Constantin Buchet a mai precizat ca Nicolai a mai fost verificata de trei ori: in 2004 in calitate de candidat la Senat, in 2006, ca parlamentar in exercitiu si in 2007, dupa o decizie a CSAT care cerea verificarea tuturor demnitarilor cu atributii in domeniul sigurantei nationale, Nicolai fiind membru in comisia de aparare.

"In toate cazurile, Nicolai a primit decizie de necolaborare. Nu am gasit nimic pe numele ei, nici macar dosar de urmarit", a declarat Buchet.

Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, liberalul Radu Stroe, a cerut, sambata, SRI si CNSAS sa precizeze daca exista elemente de natura sa afecteze numirea Noricai Nicolai in fruntea Ministerului Justitiei.

Stroe a precizat, intr-o conferinta de presa, ca a trimis doua scrisori in ceea ce o priveste pe Norica Nicolai - una SRI si una CNSAS. Presedintele Comisiei SRI a adaugat ca a avut o convorbire pe aceasta tema vineri cu seful SRI, George Maior si ca i-a solicitat ca Serviciul, dar si CNSAS, sa precizeze "daca sunt elemente de natura sa afecteze ideea" ca Norica Nicolai sa devina ministru al Justitiei, inclusiv deca senatoarea PNL ar fi "ofiter descoperit, acoperit sau semidescoperit".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii