Chiuariu: Premierul ar trebui sa sesizeze CCR in cazul Nicolai

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 13:02 837 citiri

Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justitiei, a declarat, marti, ca premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa sesizeze CCR in legatura cu refuzul sefului statului de a o numi pe Norica Nicolai, relateaza NewsIn.

Chiuariu s-a eschivat de la a da un raspuns clar in legatura cu modul cum premierul va rezolva problema numirii unui nou ministru la Justitie, limitandu-se in a raspunde ca "e vorba de un conflict de natura constitutionala si numai primul ministru poate lua aceasta decizie".

Acesta a mai adaugat ca daca premierul va decide sa sesizeze CCR, o va face foarte curand.

"Eu sunt de parere, daca ar trebui din nou sesizata Curtea Constitutionala, sa fie sesizata si pentru faptul ca exista unele neconcordante intre ceea ce a dispus Curtea prin hotarare si motivarea respectiva care i-a dat posibilitatea domnului Basescu sa faca toata aceasta tevatura", a adaugat Chiuariu.

Intrebat cum de nu a fost facut publica si mapa sa profesionala, Tudor Chiuariu a spus ca pana acum, al adresa lui au fost facute doar atacuri politice, insa nu este exclus sa i se fabrice un dosar.

"Deocamdata la adresa mea au fost doar atacuri politice care s-au dovedit inconsistente, dar unii jurnalisti m-au avertizat in timpul mandatului ca unii dintre apropiatii doamnei Macovei tot pregatesc dosare, contacteaza doctori care m-au tratat in copilarie, asa ca probabil ca vom mai asista la astfel de atacuri", a declarat Chiuariu.

Fostul ministru al Justitiei este de parere ca argumentele sefului statului sunt doar pretexte, relevante pentru numirea unui ministru fiind proiectele acestuia.

"Eu cred ca relevant pentru numirea in functie a unui ministru ar trebui sa fie proiectele sale pentru acel minister, ceea ce vrea sa faca in functie, si nu dupa anumite pretexte inventate de presdinte", a opinat Chiuariu.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a avut, luni, o intrevedere cu Norica Nicolai. Surse liberale sustin ca premierul intentioneaza sa sesizeze CCR, dar ar fi dorit sa aiba o noua runda de consultari cu vicepresedintii partidului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News