Alice Draghici nu este incompatibila cu functia de membru CNI

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 17:52 1667 citiri

Avocata Alice Draghici nu este incompatibila cu functia de membru CNI, deoarece legea nu contine o astfel de prevedere, iar revocarea nu a fost solicitata, a declarat, marti, presedintele Comisiei juridice a Senatului, Norica Nicolai, dupa audierile privind conflictul de la nivelul conducerii ANI.

"Nu este vorba de o incompatibilitate, pentru ca nu este o prevedere legala", a explicat Norica Nicolai.

Ea a precizat ca nu a fost solicitata revocarea avocatei Alice Draghici, iar daca CNI ar fi inaintat o astfel de cerere, comisia ar fi "procedat in consecinta", informeaza NewsIn.

Comisia a considerat ca este un incident intre cele doua institutii si le-a solicitat presedintelui CNI si presedintelui ANI "sa procedeze la o colaborare corecta pentru a-si realiza scopul pentru care au fost construite si aceste incidente sa fie rezolvate prompt".

Norica Nicolai si-a exprimat speranta ca imaginea Agentiei Nationale de Integritate sa nu fi suferit in urma conflictului de la nivelul conducerii si a calificat comportamentul celor implicati drept "jenant".

Presedintele CNI, Nicu Marcu, a intarit declaratiile Noricai Nicolai, afirmand ca "nu s-a ajuns la o concluzie ca este cineva de vina", iar Comisia a recomandat ambelor parti, si Consiliului, si Agentiei, sa ia toate masurile, astfel incat sa nu mai existe pe viitor conflicte.

"Fiecare dintre cele doua institutii sa-si duca la capat obligatiile pentru care au fost trimisi acolo, respectiv Consiliul sa nu iasa din cadrul legal pentru care a fost creat, Agentia sa-si monitorizeze foarte bine activitatile pe care le are in subordine", a spus Nicu Marcu.

Alice Draghici a declarat, dupa audierile Comisiei juridice, ca poate practica atat avocatura, dar poate detine si functia de membru al CNI, sustinand ca in Consiliu exista cinci avocati care au dreptul sa-si castige existenta profesand.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News