Al patrulea verdict: Norica Nicolai n-are dosar de informator

Miercuri, 16 Ianuarie 2008, ora 15:37 780 citiri

Norica Nicolai nu are dosar de informator al Securitatii, a anuntat senatorul liberal Radu Stroe intr-o conferinta de presa. Stroe, care a cerut zilele trecute SRI si CNSAS sa-i comunice daca exista elemente de natura sa afecteze numirea lui Nicolai la Ministerul de Justitie, a precizat ca Serviciul l-a informat ca doamna senator "nu a fost susceptibila de vectori care ar periclita securitatea nationala".

"S-a raspuns ca Norica Nicolai nu a fost introdusa intr-un program operativ de urmarire sub suspiciunea ca ar afecta securitatea nationala. CNSAS a comunicat public, dar va veni si raspunsul, probabil in zilele urmatoare, deoarece luni a plecat hartia catre CNSAS, ca nu se ridica nici un fel de problema in ceea ce o priveste pe Norica Nicolai. Am simtit nevoia sa facem acest lucru, a trebuit sa lamurim si aceste lucruri, pentru ca la un moment dat, in presa, a fost strecurata o informatie potrivit careia nu stiu ce documente de aceasta factura ar putea sa apara la CNSAS", a mai spus Radu Stroe.

De subliniat ca Nicolai a mai fost verificata de CNSAS de trei ori, verdictul fiind, de fiecare data, de necolaborare cu fosta Securitate ca politie politica.

Radu Stroe, presedinte al Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI, a mai spus ca i-a cerut sefului Serviciului sa faca publica informarea referitoare la Norica Nicolai invocand interesul public.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News