Adrian Nastase: Basescu se teme de Norica Nicolai in CSAT

Sambata, 12 Ianuarie 2008, ora 10:59 2213 citiri

Fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, opineaza, pe blogul sau, ca Norica Nicolai ii este antipatica lui Traian Basescu pentru ca, in calitate de ministru al Justitiei, ar putea bloca consensul, in CSAT, in luarea anumitor decizii legate de serviciile de informatii.

"In realitate, > lui Basescu pare sa vina din zona serviciilor si, de aceea, in cazul Noricai Nicolai s-ar putea ca Basescu sa-l invite (pe premier - n.r.) la Cotroceni nu ca sa-i spuna, ci ca sa-i arate ce s-a spus. Oricum, mi se pare anormal sa organizezi sedinta CSM in asa fel incat ministrul Justitiei sa nu participe!

Dar, in opinia mea, Norica Nicolai ii este antipatica lui Basescu nu in primul rand pentru ca ar deveni ministru la Justitie, ci, mai ales, pentru ca - asa cum a aratat si el - in acesta calitate ar deveni membru al CSAT si ar putea bloca consensul in luarea unor decizii vizand serviciile de informatii", consemneaza Nastase, pe blogul personal.

In privinta remanierii guvernamentale, pentru PSD, in opinia fostului premier, problema nu este de a fi de partea lui Tariceanu sau a lui Basescu ori de a fi "impartiali", considerandu-i in egala masura vinovati, ci de a fi de partea Constitutiei.

"Inclusiv in interpretarea Curtii Constitutionale - care, oricum, nu stiu cat va mai rezista ca ultima reduta a sistemului institutional romanesc, in conditiile presiunilor care se fac asupra sa", a aratat fostul premier.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii