Telefonul favorit al teroristilor Statului Islamic

Duminica, 13 Martie 2016, ora 22:33
8637 citiri
Telefonul favorit al teroristilor Statului Islamic
Foto: Microsoft

Nokia 105, telefon prezentat ca fiind extrem de rezistent, ieftin si cu o baterie care dureaza mult, pare sa fie favoritul teroristilor Statului Islamic, folosit inclusiv pentru detonarea bombelor.

Acest dispozitiv este folosit mai ales de teroristii din Irak, unde poate fi cumparat cu mai putin de 30 de dolari, informeaza NBC.

Un telefon simplu si redus in dimensiuniu, Nokia 105, care nu are nici camera de fotografiat, este o piesa aproape obligatorie pentru teroristi, care il folosesc la declansarea dispozitivelor explozive improvizate, arata un raport facut public recent.

Acest tip de mobil a fost gasit cel mai des asupra teroristilor prinsi pana acum. Pentru ca o bomba sa fie declansata, se folosesc doua astfel de telefoane: unul il suna pe celalalt, care, la randul sau, transmite un semnal, care actioneaza pe post de detonator.

Desi sunt folosite si alte modele ieftine si rezistente, acesta este de departe favoritul, mai ales deoarece poate fi gasit usor. Se crede ca aceste aparate sunt aduse in Irak in mari cantitati chiar de catre teroristi.

In plus, metoda lor de a face bombe e deja perfectionata pe acest model. Trecerea la un alt dispozitiv ar insemna si antrenarea teroristilor, ceea ce presupune timp si personal.

In raport nu se face referire la vreo tara sau companie - nici Microsoft, care a cumparat Nokia in 2014 - implicate in transferul bunurilor catre Statul Islamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#telefon favorit teroristi Stat islamic, #Nokia 105 telefon teroristi, #model telefon bombe stat islamic, #telefoane bombe stat islamic , #stiri Nokia