Telefonul de 19 euro care ar putea lua cu asalt tarile sarace - ce stie sa faca

Marti, 12 August 2014, ora 08:31
3987 citiri
Telefonul de 19 euro care ar putea lua cu asalt tarile sarace - ce stie sa faca
Foto: Nokia

Microsoft a lansat un smartphone ultra low-cost, la pretul de 19 euro, prin intermediul diviziei Nokia, achizitionata in acest an de catre gigantul IT.

Aceasta miscare face parte din planul companiei americane de a castiga tot mai mult teren in pietele emergente, potrivit CNBC.

Nokia 130 este destinat utilizatorilor care vor sa isi cumpere pentru prima data un telefon si are functii precum player muzical si lanterna.

Dispozitivul va fi comercializat incepand cu al treilea trimestru al acestui an in India, China si Nigeria.

"Estimarile arata ca exista cel putin un miliard de oameni care nu au un dispozitiv mobil. In plus, exista o crestere considerabila a telefoanelor de rezerva in pietele mature", a spus Jo Harlow, un oficial al Microsoft.

Planuri surprinzatoare pentru Nokia pe piata smartphone-urilor

Specificatii

Nokia 130 are un ecran de 1,8 inchi, se incarca prin cablu USB si este dual-SIM.

Bateria telefonului poate rezista pana la 36 de zile. In plus, are conexiune Bluetooth, dar nu se poate naviga pe Internet.

Vanzarile de smartphone-uri foarte ieftine vor ajunge la 1,1 miliarde de unitati in 2018, crescand anual cu 19,1%, potrivit firmei de cercetare IHS, iar dispozitivul lansat de Microsoft ar putea inregistra un succes urias, avand in vedere ca pe acest segment de piata competitia nu este acerba, sustin analistii.

"Exista si alte smartphone-uri sub 20 de euro, dar acestea sunt incete, comenzile nu sunt executate cum trebuie, iar aplicatiile sunt limitate", a sustinut Daniel Gleeson, analist la IHS.

In plus, Microsoft mizeaza pe faptul ca Nokia este un brand de incredere in tarile emergente.

Lumia 530

130 nu este singurul telefon ieftin lansat Microsoft dupa preluarea Nokia. Lumia 530 a vazut lumina zilei in luna iulie. Smartphone-ul costa 85 de euro, are un ecran de tip FWVGA cu o diagonala de 4 inchi, iar procesorul Qualcomm Snapdragon 200 are 1,2 GHz, memoria RAM ridicandu-se la 512 MB.

Capacitatea de stocare de 4 GB poate fi completata cu un card microSD de pana la 128 GB. Camera foto din spate e una de 5 megapixeli, telefonul neavand, din pacate, o camera foto si in partea din fata.

Programul de operare este Windows Phone 8.1. Dispozitivul beneficiaza de o multitudine de aplicatii create de Nokia si Microsoft.

O veste buna e ca telefonul poate fi cumparat si in varianta dual SIM (3G).

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Nokia 130, #telefon ieftin Nokia, #telefoane ieftine, #smartphone ieftin, #smartphone ieftin nokia , #lansare