Symbian Belle - cantecul de pe urma al lebedei Nokia?

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 11:24
4814 citiri
Symbian Belle - cantecul de pe urma al lebedei Nokia?
Foto: allmobileworld

Dragostea dintai nu se uita niciodata, iar Nokia o demonstreaza, prezentand trei noi modele de smartphone echipate cu sistem de operare Symbian Belle, pe care va miza si in cursul anului viitor.

Ochii tuturor sunt atintiti asupra grupului Nokia in aceasta perioada in care se confrunta cu dificultati evidente, materializate intr-o constanta scadere a cotei de piata, relateaza Il Giornale del Lusso.

Pacatul cel mai mare al grupului finlandez, pana nu demult lider incontestabil in sectorul telefoniei mobile, pare sa fie tocmai faptul ca nu s-a demonstrat receptiv la nou, la schimbare, la adoptarea de noi solutii, bizuindu-se in exclusivitate pe sistemul de operare Symbian.

Convingerea ca Symbian va rezista si va fi mereu competitiv, chiar si in fata Android si iOS, a condus, asa cum prevedea analistii, la plafonarea soldata cu caderea multor capete de la conducerea producatorului nordic, urmata de adoptarea unor masuri urgente menite sa indrepte erorile comise.

Astfel, trei noi dispozitive, Nokia 700, 701 si 600 anunta un vant de schimbare in politica grupului, desi acestea se adreseaza unui public nu tocmai exigent, incadrandu-se in categoria dispozitivelor de standard mediu.

Patricularitatea celor trei modele este ca sunt dotate cu FNC, tehnologie care asigura posibilitatea conectarii la internet wireless (RF) bidirectionala pe raza scurta si ca, printre altele, permite schimbul de continuturi multimedia cu prietenii, prin simpla punere in contact a telefoanelor mobile.

Symbian Belle pare sa fi adoptat caracteristici similare cu cele ale Android si Blackberry OS, oferind o frumoasa imagine widget si un browser care in sfarsit permite navigarea in parametri normali.

Fara indoiala ca Symbian Belle reprezinta un pas inainte din partea Nokia, dar amenintarea concurentei acerbe in sectorul tehnologic de profil pluteste inca asupra grupului finlandez, care va fi constrans sa identifice rapid solutii spre a regasi drumul spre succes.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Symbian Belle modele Nokia, #Nokia propune trei dispozitive , #stiri Nokia