Somerii de la Nokia primesc bani pentru tuns

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 14:16
1576 citiri
Somerii de la Nokia primesc bani pentru tuns
Foto: Arhiva

Circa 1.400 de someri de la fabrica Nokia din Jucu vor primi cate 200 de euro din fonduri UE, accesate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, bani pe care sa-i foloseasca pentru haine, tuns sau barbierit, pentru a fi cat mai prezentabili la interviurile de angajare.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat ca a inclus in premiera acest punct in dosarul de finantare aprobat de Uniunea Europeana.

"Am intrebat daca nu s-ar putea finanta aceasta alocatie de integrare si mi s-a spus ca este o idee foarte buna. Astfel, angajatii Nokia care se vor inscrie in proiectul de reintegrare profesionala vor primi cate 200 de euro, in doua transe, pentru a avea bani de haine, tuns, barbierit, transport, cazare si masa. Intr-un cuvant, sunt bani pentru ca acesti oameni sa fie cat mai prezentabili", a explicat Daniel Don.

Somerii care vor fi inclusi in acest proiect vor trebui sa faca dovada cheltuirii banilor pe baza unor chitante, fara a fi obligati sa cumpere imbracamintea de la un anumit magazin.

Uniunea Europeana a alocat un buget de 5 milioane de euro pentru proiectul de reintegrare in munca a persoanelor disponibilizate de Nokia la fabrica de la Jucu, potrivit sursei citate. Fondurile provin din Fondul European de Ajustare la Globalizare.

Banii vor fi folositi, printre altele, pentru cursuri de recalificare, vor fi finantate firmele care angajeaza mai multi someri, va fi alocata o suma de 500 de euro pentru cei care isi gasesc un loc de munca in alt oras si au nevoie de fonduri pentru relocare.

La sfarsitul lunii septembrie, Nokia a decis inchiderea fabricii de la Jucu, din judetul Cluj, la trei ani de la inaugurare. In urma inchiderii fabricii Nokia de la Jucu, circa 2.200 de oameni - angajati directi ai Nokia, dar si ai unor firme subcontractoare - si-au pierdut locul de munca.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Nokia Jucu someri tuns, #Nokia Romania Cluj someri , #stiri Nokia