Planuri surprinzatoare pentru compania Nokia

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 08:49
3686 citiri
Planuri surprinzatoare pentru compania Nokia
Foto: Nokia

Cei care credeau ca marca Nokia a disparut de pe piata gadgeturilor s-au inselat. Dupa achizitionarea liniei sale de smartphone-uri de catre Microsoft, finlandezii au pastrat drepturile asupra marcii si vor sa scoata in continuare bani din ea.

Marca Nokia se situeaza in prezent pe locul 98 la nivel mondial, valoarea ei ridicandu-se la aproximativ 3,2 miliarde de dolari. Conform celor de la Engadget, companiile care doresc sa lanseze pe piata produse cu numele Nokia pot face acest lucru in schimbul unei sume.

Alaturi de marca Nokia, ele vor primi si dreptul de a folosi tehnologia Nokia si vor avea acces la unele produse patentate de finlandezi. Presedintele Nokia Technologies, Ramzi Haidamus, a confirmat recent aceasta informatie, el precizand faptul ca numele Nokia poate aparea doar pe produse care nu au legatura cu telefoanele mobile.

Adio Nokia! Microsoft a lansat primul telefon din gama Lumia sub brand propriu

In urma tranzactiei facute cu Microsoft, pe piata nu pot aparea telefoane cu numele Nokia in urmatorii zece ani. Intre timp, Microsoft a incetat sa mai foloseasca marca Nokia in favoarea celei denumite Lumia. Primul model lansat din noua serie este modelul de telefon Lumia 535. In anul curent, finlandezii au patentat nu mai putin de 914 inventii in domeniul produselor electronice.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Nokia smartphone, #smartphone microsoft lumia, #microsoft nokia telefon, #telefon Nokia , #stiri Nokia