Nokia se muta in China - noi masuri de austeritate pentru finlandezi

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 15:28
1964 citiri
Nokia se muta in China - noi masuri de austeritate pentru finlandezi
Foto:topnews.in

Compania finlandeza Nokia, cea mai mare producatoare de telefoane mobile din lume, isi muta sediul zonei Asia-Pacific la Beijing, ca parte a planului de eficientizare a afacerilor si de reducere a cheltuielilor.

Pana in prezent, Nokia isi efectua operatiunile din Singapore, noteaza MarketWatch.

"Decizia face parte din strategia de adaptare a operatiunilor noastre la mediul de afaceri si pentru a ne asigura competivitatea", a declarat un purtator de cuvant al Nokia.

"Asta inseamna ca ne vom concentra mai mult asupra procesului de asamblare in Asia si ca vom fi mai aproape de furnizorii nostri", a continuat acesta.

Oficialul nu a dezvaluit si cati angajati vor avea de suferit in urma mutarii sau daca vor fi posturi la care se va renunta.

Nokia, care a pierdut o importanta cota de piata in ultimii ani din cauza ascensiunii produselor de telefonie Apple, a anuntat planuri de restructurare care includ renuntarea la zece mii de posturi din departamentul de productie, cercetare si dezvoltare.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#Nokia restructurari austeritate, #concurenta Apple Nokia, #Nokia Asia angajati restructurari , #stiri Nokia