Nokia prezinta in septembrie o noua generatie de smartphone-uri

Luni, 06 August 2012, ora 16:09
2303 citiri
Nokia prezinta in septembrie o noua generatie de smartphone-uri
Foto: winrumors.com

Nokia va prezenta in luna septembrie urmatoarea generatie de smarthphone-uri, bazate pe sistemul de operare Windows Phone 8. Dispozitivile mobile ar putea fi disponibile pe piata inainte de sezonul cumparaturilor de iarna.

Potrivit site-ului The Next Web, Nokia intentioneaza sa prezinte noile modele pe 12 septembrie, inainte de lansarea smarthpone-ului iPhone5 de la Apple.

Nokia incearca sa vina din urma cu modele bazate pe sistemele de operare dezvoltate de Microsoft, in conditiile in care piata smartphone-urilor este dominata de Apple si Samsung Electronics.

Compania finlandeza da semne de revenire

Producatorul finlandez de telefoane mobile a inregistrat cel mai mare salt din ultimii 20 de ani al actiunilor la bursa din Helsinki.

Astfel, valoarea acestora a crescut cu 46% in ultima saptamana, o asemenea performanta fiind inregistrata doar in anul 1992, scrie Bloomberg.

Doar miercuri, actiunile au avansat cu 6,2%, ajungand la 2,07 euro/titlu, iar incepand din 8 iulie, cand au fost anuntate vanzarile uriase ale smartphone-ului Lumia, valoarea lor s-a marit cu 51%.

Stephen Elop, CEO-ul Nokia, pariaza pe Lumia, care functioneaza cu sistemul de operare Microsoft. El spera sa mai ia din cota de piata uriasa detinuta de iOS de la Apple si Google Android.

Nokia a anuntat ca vanzarile de telefoane Lumia au crescut in trimestrul doi la 4 milioane de unitati, fata de 2 milioane in primul trimestru.

"Poate ca acesta este inceputul revenirii Nokia", a declarat Jean-Michel Salvador, analist la AlphaValue in Paris.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Nokia prezentare smartphone Windows8, #Nokia modele noi smartphoe , #stiri Nokia