Nokia ar putea da lovitura: Telefonul mobil cuantic, sigur ca un bancomat

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 07:44
6961 citiri
Nokia ar putea da lovitura: Telefonul mobil cuantic, sigur ca un bancomat
Foto: Daily Mail

Pastrarea telefoanelor mobile in siguranta si in conditii de securitate a devenit o problema din ce mai greu de stapanit, in urma depistarii bug-ului Heartbleed sau a posibilitatii interceptarii de catre agentia americana NSA. Acum, expertii de la Nokia incearca sa implementeze o tehnologie noua, ce ar putea face din smartphone-uri niste dispozitive sigure precum bancomatele.

Specialistii in domeniu considera ca au gasit solutia securizarii telefoanelor mobile, prin folosirea criptografiei cuantice, potrivit Daily Mail.

Astfel, tehnologia cuantica ar cripta telefoanele, facandu-le imposibil de piratat. O echipa de cercetatori, condusa de dr. Anthony Laing de la Universitatea din Bristol, lucreaza la realizarea unor decodoare cuantice.

In momentul de fata, tranzactiile noastre efectuate pe Internet sunt asigurate prin criptografia cheilor publice. Aceasta reprezinta un algoritm care necesita doua chei - una privata si una publica.

Acest algoritm este susceptibil de a fi "ascultat" de hackeri, care pot apoi duplica cheile de acces. In schimb, o cheie cuantica nu poate fi duplicata in acelasi fel si orice incercare de a face acest lucru duce la distrugea originalului.

Teoretic, aceasta tehnologie ar face niste coduri imposibil de piratat. Cunoscuta sub numele de criptografia cuantica, aceasta caracteristica este cercetata in continuare de catre Nokia, care spera sa poate utiliza cat mai curand noua tehnologie in domeniul telefoanelor mobile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Nokia telefon mobil cuantic, #smartphone cuantic criptat Nokia, #securizarea telefoanelor tehhologia cuantica , #stiri Nokia
Comentarii