Nokia amana vanzarea catre Microsoft pana in aprilie

Luni, 24 Martie 2014, ora 22:03
1707 citiri
Nokia amana vanzarea catre Microsoft pana in aprilie
Foto: scienceofthetime.com

Nokia a anuntat, luni, ca vanzarea diviziei de telefoane mobile catre Microsoft va fi amanata pana in luna aprilie, in asteptarea unor avize din partea autoritatilor de reglementare din Asia.

Tranzactia in valoare de 7,5 miliarde de dolari era programata pentru luna martie, dupa ce a primit majoritatea aprobarilor, inclusiv din partea Comisiei Europene si a Departamentului american de Justitie, potrivit International Business Times.

Curtea Suprema de Justitie din India a cerut Nokia o garantie in valoare de 35 de miliarde de rupii (576 de milioane de dolari) in cazul in care fabrica detinuta de companie in orasul Chenai va fi vanduta catre Microsoft.

In plus, autoritatile locale din Chenai au cerut gigantului finlandez sa plateasca impozite in valoare de 414 de milioane de dolari, despre care reprezentantii Nokia au spus ca sunt "absurde", "complet nefondate" si nu vor impiedica tranzactia cu Microsoft.

Cum vrea Microsoft sa cucereasca piata smartphone-urilor ieftine

"Nokia a anuntat astazi (luni-n.red.) ca se asteapta ca tranzactia care presupune vanzarea de catre companie a intregii divizii Devices & Services, precum si cedarea unui portofoliu de brevete catre Microsoft, se va incheia in aprilie 2014", au anuntat reprezentantii companiei finlandeze.

Doua companii producatoare de telefoane mobile rivale, Huawei si Samsung, si-au exprimat ingrijorarea cu privire la aceasta tranzactie, in urma careia ar putea creste taxele pentru patentare.

Nokia tradeaza Microsoft? Cand va fi lansat primul telefon cu Android al finlandezilor (Foto)

Pe de alta parte, Microsoft a spus ca cele doua companii se pregatesc sa incheie afacerea, in conditiile in care autoritatile din 15 state de pe 5 continente au dat aviz pozitiv tranzactiei.

"Finalizarea acestei achizitii va marca primul pas in a aduce Microsoft si departamentul Devices & Services al Nokia impreuna", a precizat gigantul american IT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Nokia tranzactie Microsoft, #Nokia vanzare telefoane Microsoft , #stiri Nokia