Legendarul Nokia 3310 s-a relansat: Pe cine impresioneaza si pe cine lasa rece

Joi, 02 Martie 2017, ora 09:40
12268 citiri
Legendarul Nokia 3310 s-a relansat: Pe cine impresioneaza si pe cine lasa rece
Foto: Captura video YouTube

Weekendul trecut, la Mobile World Congress, in Barcelona, a fost relansat poate cel mai iubit model de telefon scos vreodata pe piata: Nokia 3310, parintele smartphone-ului. Primit cu aplauze de multi, acesta nu reuseste insa sa impresioneze pe toata lumea.

Daca nostalgicii s-au ingramadit sa-i vada noul ecran color, camera de 2 megapixeli, sa tina din nou in mana un telefon a carui baterie rezista 25 de zile, tinerii au ridicat din sprancene. Generatia care s-a nascut cu smartphone-ul in mana, conectata de cand se stie, nici nu-si poate imagina cum ar fi sa poarte la ea un astfel de telefon.

Euronews i-a propus unui adolescent de 15 ani din Madrid, Daniel Gonzalez, nascut in 2002, la numai 2 ani de la lansarea Nokia 3310, sa testeze modelul relansat. Tanarul, care de la varsta de 11 ani e blogger si a devenit in timp vedeta YouTube, afirma ca telefonul e "prea mic" pentru el si nu se descurca deloc cu butoanele aparatului.

Nu ar putea face in veci fotografiile pe care le realizeaza cu smartphone-ul sau, mai spune el. Dupa doua minute de butonat, e depasit de situatie: "Ma dau batut. Ma simt stangaci cu telefonul asta, serios!".

Si un reporter de la C.net a pus acelasi model la incercare, comparandu-l cu un smartphone actual, iPhone 7. In timp ce iPhone-ul permitea navigarea pe Twitter, Gmail, Instagram, singurele "aplicatii" de pe 3310 erau calendarul, calculatorul si alarma. Intr-o excursie in Barcelona, Nokia nu a fost de mare ajutor, neavand nici harti, nici GPS.

Insa la metrou, reporterul s-a jucat in voie Snake, invidiat de o parte dintre calatori. Iar cand a venit ora cinei si trebuia facuta rezervarea, a salvat situatia, din moment ce bateria smartphone-ului era descarcata de ceva vreme.

In final, de ce a fost relansat acest model? - ne-am putea intreba. Simplu, e un telefon de rezerva sau unul pe care il putem cumpara ieftin, cu numai 59 de euro, pentru a-l face cadou cuiva care nu e din generatia millennials.

Nokia relanseaza legendarul telefon 3310

Cel mai iubit model de Nokia se relanseaza. Cat va costa si cum va arata

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Nokia 3310 relansat, #Nokia 3310 plusuri minusuri, #Nokia 3310 pret, #Nokia 3310 baterie camera , #lansare