Fitch a retrogradat Nokia in categoria "junk"

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 16:04
2161 citiri
Fitch a retrogradat Nokia in categoria "junk"
Foto: Arhiva

Fitch a retrogradat ratingul de credit al Nokia in categoria "junk", nerecomandata investitiilor, cu perspective negative, ca urmare a declinului cotei de piata a companiei finlandeze.

Actiunile producatorului de telefoane mobile, care au inregistrat o cadere abrupta in aceasta luna, dupa ce compania a anuntat ca ar putea inregistra pierderi mai mari, s-au depreciat cu 2%, la un nou nivel minim al ultimilor 15 ani, de 2,654 euro.

Fitch avertizeaza ca poate reduce in continuare ratingul companiei, daca aceasta nu va arata o imbunatatire a activitatii financiare in a doua jumatate a anului 2012 si in 2013.

"Avand in vedere posibilele dificultati cu care se confrunta compania, agentia Fitch nu este in prezent convinsa ca Nokia poate obtine acest lucru in decurs de 18 luni", precizeaza agentia de evaluare financiara intr-o declaratie.

Nokia si-a aparat pozitia financiara intr-o declaratie.

"Nokia va continua sa intensifice eforturile in vederea reducerii costurilor companiei, imbunatatirea fluxului de capital si mentinerea unei pozitii financiare puternice", a spus directorul financiar Timo Ihamuotila.

Nokia a fost retrogradata recent si de agentiile Standard&Poor's si Moody's, de la BBB- la BB+ .

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#Fitch retrogradeaza Nokia, #rating Nokia, #pierderi Nokia , #stiri Nokia