Compania din spatele telefoanelor copilariei face lumina: Nokia va fabrica din nou dispozitive mobile?

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 21:59
7980 citiri
Compania din spatele telefoanelor copilariei face lumina: Nokia va fabrica din nou dispozitive mobile?
Foto: Nokia/PC Magazine

Va reveni Nokia pe piata telefoanelor, dupa vanzarea diviziei de dispozitive mobile catre Microsoft? Reprezentantii gigantului IT finlandez au facut lumina pe aceasta tema.

"Am luat la cunostinta despre stirile care au aparut recent, care sustin ca am comunicat intentia de a produce gadget-uri intr-o uzina de cercetare si dezvoltare din China. Insa aceste lucruri sunt false", a transmis compania, intr-un comunicat citat de PC Magazine.

Cu toate ca Nokia a vandut divizia de dispozitive mobile catre Microsoft, un blog din tara asiatica a transmis ca producatorul finlandez va reveni la fabricarea telefoanelor mobile, citandu-l pe presedintele diviziei chineze a companiei, Mike Wang.

Publicatia a mai precizat ca, de aceasta data, dispozitivele vor functiona cu sistemul de operare Android, nu cu Windows Phone.

Nokia vrea Alcatel-Lucent

In aceasta luna, Nokia a anuntat ca va achizitiona compania franceza de echipamente de telecomunicatii Alcatel-Lucent pentru suma de 15,6 miliarde de euro.

Tranzactia marcheaza un pas extrem de important pentru firma finlandeza, care are de gand sa devina un furnizor important de echipamente de telecomunicatii si un rival pentru Ericsson.

Intelegerea ar urma sa se finalizeze in prima jumatate a anului 2016, avand in vedere ca este nevoie sa primeasca mai multe avize.

Nokia e gata sa cumpere Alcatel

Noua companie va pastra brandul Nokia, dar va folosi numele Alcatel-Lucent pentru activitatile de cercetare si dezvoltare.

"Dupa achizitie, noua companie va beneficia de o pozitie unica in piata, astfel ca va putea pune bazele conexiunii unitare pentru oameni si lucruri, oriunde s-ar afla. In acest fel, se va da un impuls esential pentru declansarea urmatorului val al tehnologiei, inclusiv asa-numitul 'Internet al lucrurilor' si tranzitul catre cloud.

Planuri surprinzatoare pentru compania Nokia

Cu peste 40.000 de angajati in divizia de cercetare si dezvoltare si cu cheltuieli de 4,7 miliarde de euro in 2014, compania va putea sa accelereze dezvoltarea tehnologiilor viitoare, inclusiv viteza 5G, retelele de calculatoare, cloud-ul, senzorii si imagistica", se arata intr-un comunicat al Nokia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Nokia fabricare telefoane, #Nokia telefoane, #Nokia mobile , #lansare