Branduri faimoase care au renascut din propria cenusa

Duminica, 22 Mai 2016, ora 07:49
16786 citiri
Branduri faimoase care au renascut din propria cenusa
Foto: Nokia

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume in anii '90 si la inceputul anilor 2000, s-a intors.

Compania finlandeza a incheiat un parteneriat cu societatea HMD global, cu sediul in Helsinki, prin care aceasta din urma va putea produce telefoane si tablete cu Android sub brandul Nokia. Compania nu a precizat daca vor fi reintroduse cu aceasta ocazie telefoanele clasice.

Nokia a dominat industria telefoanelor mobile timp de aproape doua decenii, atingand apogeul cu modele precum 3210 si 3310. Insa, prin preajma lansarii primului iPhone, in 2007, telefoanele clasice si-au pierdut farmecul in fata celor inteligente, iar compania a intrat in declin.

Parteneriatul cu HMD promite sa fie inceputul unei noi ere pentru telefoanele Nokia.

Nu este primul brand care cunoaste o revenire surprinzatoare pe piata. The Telegraph a realizat o lista cu produse faimoase care au renascut din propria cenusa.

Marvel Comics

Editura Marvel Comics vindea 50 de milioane de reviste de benzi desenate la sfarsitul anilor '60, pentru ca 30 de ani mai tarziu sa intre in faliment.

Totusi, acesta nu a fost sfarsitul supereroilor Marvel. Brandul a fost cumparat de Disney in 2009. In prezent, Marvel detine aproximativ o treime din piata de carti de benzi desenate.

Foto: ComicsAlliance

Fimele bazate pe personajele sale au generat incasari de peste 18 miliarde de dolari, transformand Marvel intr-una dintre francizele cu cele mai mari incasari din lume.

Papusile Muppets

Dupa zilele de glorie din anii '70 si '80, papusile Muppets au disparut din lumina reflectoarelor cand Jim Henson Company a fost vanduta companiei EM.TV in 2000.

Familia Henson a cumparat inapoi brandul in 2003, intr-o perioada in care EM.TV se confrunta cu probleme financiare. Papusile Muppets au intrat in portofoliul Disney un an mai tarziu.

Foto: Disney

In 2008, la aproape un deceniu de la lansarea filmului "Muppets in spatiu", Disney a inceput sa reintroduca personajele in videoclipuri scurte difuzate pe YouTube, inainte de a lansa filmul "Papusile Muppets", in 2011, bazat pe celebrul serial.

Polaroid

In 2008, dupa ce a solicitat intrarea sub protectia legii falimentului pentru a doua oara in mai putin de zece ani, in contextul raspandirii camerelor digitale si a smartphone-urilor, Polaroid a incetat sa mai produca cunoscutele camere foto.

Insa curentul hipster si cel retro din ultimii ani au readus fotografia "instant" la moda.

Foto: Poloraid

Compania The Impossible Project produce filme Polaroid la vechea fabrica din Olanda a brandului.

Kodak

Kodak a dominat multa vreme industria fotografica, dar competitia acerba din partea rivalilor sai digitali a dus la falimentul companiei in 2012.

Ulterior, compania a vandut brevete in valoare de jumatate de miliard de dolari, insa Kodak avea sa mearga mai departe.

Foto: Kodak

La targul international de tehnologie Consumer Electronics Show din Las Vegas din acest an, compania a prezentat o noua camera Kodak Super 8.

Apple

Cea mai valoroasa companie din lume a trecut prin cea mai neagra perioada a sa in anii '90. Dupa ce Steve Jobs a parasit compania in 1985, lansarea unor produse care nu s-au bucurat de succes in randul publicului au afectat valoarea actiunilor Apple si compania a pierdut teren in fata Microsoft.

Foto: Wikipedia

Cand a revenit in 1997, Jobs a anuntat lansarea magazinului online Apple si a lucrat cu designerul Jonathan Ive pentru a crea popularele produse iMac, iPod si iPhone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Nokia telefoane noi, #afaceri , #stiri Nokia