Milioane de americani în pericol: Vor fi loviți de un fenomen extrem VIDEO

Vineri, 05 August 2022, ora 00:23
9425 citiri
Milioane de americani în pericol: Vor fi loviți de un fenomen extrem VIDEO
Zilele de inundații din SUA cresc foarte mult potrivit NOAA FOTO: Daily Mail

Un raport publicat de către Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite trimite un avertisment major Americii, anunțând că peste 56 de milioane de oameni de americani vor fi loviți de inundații masive. Fenomenul se va produce în zonele de coastă ale Statelor Unite până în anul 2050.

Studiul NOAA precizează faptul că regiunile de coastă din estul SUA și din zona Golfului Mexic vor avea de 10 ori mai multe zile de inundații față de nivelul din prezent, potrivit Daily Mail.

Acest fenomen extrem se datorează creșterii nivelului mării, care va urca cu aproximativ 30 de centimetri până în 2050, conform raportului NOAA. Cele mai amenințate zone sunt Eagle Point și Galveston Bay din statul Texas.

Cum va arăta lumea în 2050: 20 de lucruri extraordinare din viitor VIDEO

Această regiune a avut aproximativ 30 de zile de inundații în 2020, dar se preconizează că va avea 230 de zile până în 2050.

Calculele experților de la NOAA arată că peste 56 de milioane de americani care trăiesc de-a lungul coastei de est a SUA și lângă Golful Mexic vor experimenta de cel puțin 10 ori mai multe zile de inundații până în anul 2050 din cauza creșterii nivelului mării, ca urmare a schimbărilor climatice.

Avertismentul a fost dezvăluit într-un raport al NOAA, care a constatat că aceste regiuni au înregistrat o creștere cu peste 150% a numărului de zile de inundații cu o maree înaltă din 2000 și până în prezent.

Fenomen inexplicabil, Pământul accelerează rotația: Efectele pot fi devastatoare pentru întreaga lume din cauza unei secunde VIDEO

Deși există zeci de comunități de coastă aflate în pericol, orașele din statele Virginia și Texas sunt de așteptat să fie cele mai afectate, cu până la 124 de zile pe an, în care apa va inunda străzile și va umfla canalele de scurgere.

Pe coasta Oceanului Atlantic din Statele Unite, zonele Reedy Point din Delaware și-a doborât recordul anterior de inundații, având 6 astfel de evenimente extreme, iar Spingmaid Pier, Carolina de Sud, lângă Myrtle Beach, a avut 11 evenimente de inundații.

Unde mai fug rușii, la 10.000 de km distanță: Lovitură pentru ei, SUA îi blochează într-o țară NATO
Unde mai fug rușii, la 10.000 de km distanță: Lovitură pentru ei, SUA îi blochează într-o țară NATO
După începerea războiului din Ucraina, în Rusia s-a produs un fenomen dezastruos: un adevărat exod al populației peste granițe. Analiștii au apreciat că aproximativ 1 milion de ruși au...
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
După ce Congresul american a aprobat săptămâna aceasta un mult așteptat ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Rusia a jubilat că armamentul occidental avansat nu va putea...
#NOAA, #inundatii SUA, #fenomene extreme incalzire globala, #SUA, #inundatii, #cresterea nivelului marii, #schimbari climatice , #fenomen