Cum vrea Primăria Capitalei să scadă zgomotul produs de traficul auto. Amenda poate ajunge până la 5.000 de lei

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 16:21 2728 citiri
Trafic în București FOTO: Pexels.com

Autoritățile au anunțat marți, 20 noiembrie, că vor să scadă numărul decibelilor produși de traficul rutier de pe străzile Capitalei. Astfel, a fost elaborat un proiect de act normativ care sancționează depășirea nivelului de zgomot.

Amenzile sunt foarte mari, iar mașinile vor fi verificate prin sondaj de către RAR și Poliția Rutieră.

”Primăria Municipiului București anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ:

Proiect de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Municipiului București.

Acesta poate fi vizualizat AICI:

Persoanele interesate pot transmite propuneri, sugestii, opinii cu privire la proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională până la data de 11.10.2022.

Proiectul propune eficientizarea acţiunilor de reducere a poluării fonice pe timpul nopţii, prin adoptarea unor măsuri care să conducă la diminuarea zgomotului şi a efectelor nocive ale acestuia asupra sănătăţii umane şi a mediului înconjurător.

Potrivit proiectului, circulaţia autovehiculelor care produc zgomot peste 95 dB (A) în Municipiul Bucureşti este permisă doar în intervalul orar 08.00 am – 21.59 pm.

Nerespectarea acestei obligaţii constituie contravenţie şi va fi sancţionată cu amendă, astfel:

- În cazul depăşirii nivelului de zgomot în intervalul 95 dB (A) – 100 dB (A) – amenda contravenţională va fi cuprinsă între 1.500 RON şi 2.500 RON;

- În cazul depăşirii nivelului de zgomot de 100 dB (A), amenda contravenţională va fi cuprinsă între 4.000 RON şi 5.000 RON.

Măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj, de către Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român.

Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se vor face de către Poliţia Rutieră”, a transmis Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com