New York renunta la vechile taxiuri pentru Nissan

Vineri, 06 Mai 2011, ora 20:16
4944 citiri
New York renunta la vechile taxiuri pentru Nissan
Foto: powerup2020.com

Vechile taxiuri din New York, simbol al orasului, se pregatesc de pensie, lasand locul treptat, incepand din 2013, noii generatii de "Yellow Cab", adjudecata de MPV-ul NV200 de la Nissan.

Compania japoneza Nissan a castigat licitatia organizata de Comisia pentru taxiuri si limuzine, pentru productia viitoarelor taxiuri din New York, parteneriatul american extinzandu-se pe o perioada de 10 ani, relateaza motori.it.

Datorita excelentelor calitati in privinta confortului si sigurantei, dar si gratie costului de achizitie inferior celorlalte concurente de la Ford si Karsan, un producator de automobile turc, aceasta acerba competitie a premiat in final MPV-ul japonez, vandut in Statele Unite la un pret de 29.000 de dolari.

Noul taxi american are 4,4 metri lungime, beneficiaza de capota panoramica, transparenta, aer conditionat, prize de 12 volti si cablu adaptat folosirii computerului.

Este dotat cu usi glisante, care reduc riscul de a lovi pietonii, sustinute de o lumina speciala care indica deschiderea usilor taxiului si a airbag-urilor frontale, laterale si perdea.

Ce-si pot dori mai mult cei peste 600.000 de clienti care zilnic folosesc acest mijloc de transport?

Conform sursei citate, Nissan garanteaza celor peste 13.000 de taximetristi un serviciu suplimentar rapid dedicat reparatiilor minore, soferilor care parcurg multi kilometri pe an.

In viitor, compania japoneza are in program studiul utilizarii in metropola americana a taxiurilor alimentate electric, oferind chiar din anul urmator sase Nissan Leaf, masina electrica 100%, castigatoare a World Car of The Year 2011, incheie sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#taxi New York, #taxi galben, #taxi Nissan, #Nissan NV200 taxi , #modele