Dotari uimitoare care ar putea intra in pachetul standard al masinilor de maine

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 14:25
3013 citiri
Dotari uimitoare care ar putea intra in pachetul standard al masinilor de maine
Foto: Fox News

Tehnologiile uimitoare folosite de masinile de lux pentru a economisi combustibil, dar si pentru mai multa siguranta in trafic, ar putea intra in scurt timp in dotarea standard a automobilelor obisnuite.

Printre aceste inventii extraordinare se numara motorul care se poate opri singur la semafor pentru a economisi combustibil, scrie Fox News.

"Ceea ce vedem astazi ca tehnologie de elita se schimba foarte repede", spune Steven Lunn, COO TRW Automotive, un mare producator de parti electronice pentru masini.

De exemplu, un nou model de radar prezent pe masini se situeaza acum la un sfert din pretul la care era vandut cu zece ani in urma.

De asemenea, camerele video de pe automobile au devenit si ele mult mai ieftine, acestea ajutand la siguranta soferului si pasagerilor.

Avertizarea de impact

Masinile din noua generatie au incluse sisteme radar si camere care il avertizeaza pe sofer asupra pericolului de impact la care masina lui este expusa.

Unele masini chiar opresc sau macar incetinesc mult pentru a evita un dezastru.

Modelele care au asemenea sisteme de siguranta sunt Mercedes, Honda, Toyota, Infiniti si Volvo, dar in curand si alti producatori le vor introduce, pe modele mai ieftine.

Camere avansate tehnologic

Masinile au tot mai multe camere videoinstalate, acestea oferind imagini inclusiv atunci cand soferul semnalizeaza pentru a vira intr-o anumita directie.

Modelul Nissan Qashqai dispune de numeroase camere care ajuta inclusiv la parcare, insa costul este cu cateva mii de euro mai mare.

Volvo si Subaru au camere montate in fata pentru a frana atunci cand exista pericolul de lovire a pietonilor.

Expertii se asteapta ca aceste sisteme se vor ieftini, in anii urmatori, deci vor putea fi integrate si pe masini mai ieftine, nu doar pe cele de lux sau ca pachet optional foarte scump.

Faruri inteligente

Tehnologia LED permite construirea unor faruri mai mici si mai luminoase decat cele standard, care se pot adapta oricarei situatii.

Audi, Mercedes si Mazda dispun de faruri care il ajuta pe sofer sa vada chiar si dupa colt atunci cand vireaza.

Acum sunt scumpe, dar vorbim totusi de niste faruri, iar pe masura ce trece timpul si noi tehnologii vor fi inventate, aceste faruri vor intra in dotarea standard a masinilor.

Oprire automata la semafor

Tot mai multe masini beneficiaza deja de sistemul start-stop, care opreste motorul la semafor, pentru a face economie de combustibil, apoi il porneste automat, cand este cazul. Este adevarat, nu vorbim aici de masinile ieftine.

Pe masura ce economia de combustibil va incepe sa ne preocupe tot mai mult, cu siguranta ca si acest sistem, precum si altele similare, vor fi incluse de producatori in pachetele de baza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#masini siguranta dotari pret, #mercedes nissan ford volvo tehnologie, #camere radar masini faruri inteligente, #consum benzina motorina pret franare , #modele