Ninsori, viscol și polei anunțate în mai multe județe din țară: Harta zonelor cu cod galben

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 11:49
5073 citiri
Ninsori, viscol și polei anunțate în mai multe județe din țară: Harta zonelor cu cod galben
Oraș în care a nins FOTO Pixabay

ANM au emis o avertizare meteo Cod galben de ninsori, viscol și polei, care vizează 12 județe ale țării în intervalul 14 decembrie, ora 18.00 – 15 decembrie, ora 08.00.

Pe parcursul nopții de miercuri spre joi, 15 decembrie, în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității.

Se va depune strat de zăpadă și vor fi rafale de 70...90 km/h.

"Îndeosebi în prima parte a nopții va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă în vestul și nord-vestul Oltenei, precum și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55...60 km/h", se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Cod galben de ninsori, viscol și polei în 12 județe

Meteorologii au emis și o informare meteo de precipitații mixte și depuneri de polei, valabilă în intervalul 14 decembrie, ora 18.00 – 15 decembrie, ora 10.00.

În intervalul menționat în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest temporar se vor semnala precipitații.

Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni.

Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10...15 l/mp, îndeosebi în sud-vest.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Alertă meteo: Încep ploile și vijeliile în România. Unde va ninge
Alertă meteo: Încep ploile și vijeliile în România. Unde va ninge
După o perioadă cu vreme foarte caldă, au venit temperaturile răcoroase. Astfel, în unele zone ale țării au fost raportate fenomene meteo extreme. Nu se va încălzi foarte rapid,...
#ninsori, #viscol Romania, #polei, #Vreme, #cod galben , #prognoza meteo