Zăpadă în Ajunul Crăciunului. Zonele din România unde au fost anunțate ninsori

Joi, 21 Decembrie 2023, ora 07:19
6569 citiri
Zăpadă în Ajunul Crăciunului. Zonele din România unde au fost anunțate ninsori
Sunt anunțate ninsori de Crăciun în mai multe zone din România FOTO Unsplash

România va fi afectată de o puternică răcire a vremii însoțită de ploi și ninsori începând de joi seara, 21 decembrie, până vineri, 22 decembrie.

La munte și în zonele mai înalte din Maramureș și nordul Transilvaniei va ninge, local vor fi precipitații mixte, în timp ce în zonele de câmpie vor predomina ploile. Izolat, vor fi posibile și depuneri de polei.

Vineri, după trecerea frontului, vor fi în continuare intervale cu averse de ninsoare la munte și, local, în nordul și centrul țării. De asemenea, vor fi intensificări ale vântului în mai multe regiuni, iar în zonele înalte de munte va fi viscol puternic, scrie meteoradar.ro.

Ninsori în Ajunul Crăciunului

Un episod mai consistent de ninsori va avea loc chiar înaintea Crăciunului, de sâmbătă până duminică, 23 - 24 decembrie. Cauza va fi aceeași zonă de presiune scăzută, care, odată ajunsă la est de Marea Baltică, va favoriza pătrunderea unui aer rece dinspre nordul continentului.

De aceasta dată, va ninge pe arii mai extinse în nord, centru, vest și nord-est și vor fi perioade cu vânt puternic în cea mai mare parte a țării. Local, se va depune strat de zăpadă și în zonele mai joase de relief din aceste regiuni.

În general, ne putem aștepta la câțiva centimetri de zăpadă, dar în unele localități aflate mai aproape de munte, mai ales în Maramureș și în nordul și estul Transilvaniei, grosimea stratului poate depăși 10 - 15 cm.

Șansele de zăpadă vor fi mai mici în sudul țării, dar pe spații mai restrânse nu sunt excluși câțiva fulgi, mai ales în nordul Munteniei și al Olteniei și în zonele de deal și podiș din Dobrogea.

Zonele de munte vor avea parte de câteva zile de iarnă grea, cu temperaturi negative, ninsori abundente și viscol. Cel mai mult va ninge în nordul Carpaților Orientali, în Munții Apuseni și în vestul Carpaților Meridionali, unde s-ar putea depune chiar și 30 - 50 cm până duminică.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#ninsori Romania, #ninsori decembrie, #Craicun, #Revelion, #meteo , #meteo