Ninge fără întrerupere în nordul României timp de peste 27 de ore. Zonele care au intrat sub cod portocaliu de vreme severă

Duminica, 26 Februarie 2023, ora 11:40
6157 citiri
Ninge fără întrerupere în nordul României timp de peste 27 de ore. Zonele care au intrat sub cod portocaliu de vreme severă
Oameni circulând pe stradă sub ninsoare abundentă FOTO Hepta

Meteorologii au emis duminică, 26 februarie, avertizări de vreme severă de ninsoare.

Câteva județe din nordul României sub cod portocaliu până luni, 27 februarie, iar aproape jumătate din țară este sub cod galben.

Avertizările sunt valabile până luni, 27 februarie.

În intervalul 26 februarie, ora 10.00 – 27 februarie, ora 15.00, sunt prognozate ninsori abundente și strat de zăpadă consistent în județele Suceava, Bistrița și în zona Munților Apuseni. Mai multe portaluri meteo arată că ninsoarea nu se va opri în aceste zone în următoarele 27-28 de ore.

În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită, spun meteorologii.

De asemenea, în intervalul 26 februarie, ora 10.00 – 26 februarie, ora 18.00 este valabil un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă.

Va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1.700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h și viscol.

Un alt cod galben va fi valabil în intervalul 26 februarie, ora 18.00 – 27 februarie, ora 15.00. În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm, spun meteorologii.

Pe de altă parte, în sudul țării vremea va fi neobișnuit de caldă, cu temperaturi maxime de 20 de grade.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#ninsori Romania, #cod portocaliu, #prognoza meteo , #prognoza meteo