USR PLUS îl critică pentru prima oară pe Nicușor Dan: Nu putem lua parte la această mascaradă

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 20:045319 citiri
USR PLUS îl critică pentru prima oară pe Nicușor Dan: Nu putem lua parte la această mascaradă
Filiala USR PLUS București a fost preluată recent de către fostul ministru al Sănătății și fostul viceprimar al Capitalei Vlad Voiculescu FOTO Facebook / Vlad Voiculescu

USR PLUS Bucureşti, condus de către fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, a lansat miercuri, 21 iulie, o critică la adresa Primarului General al Capitalei Nicușor Dan, pe care îl acuză că a scos la concurs mai multe posturi de conducere din primărie care au criterii de participare "scrise cu dedicație".

"USR PLUS Bucureşti îi solicită ferm primarului Nicuşor Dan să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei. Primarul Nicuşor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primăria Capitalei şi instituţii din subordine, respectiv ASSMB, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicaţie", se arată într-un comunicat transmis miercuri de USR PLUS.

Sursa citată menţionează că viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, i-a atras atenţia edilului general încă din data de 8 iulie pe tema organizării concursurilor pentru aceste posturi şi "a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiţii specifice restrictive, lucru care nu s-a întâmplat".

"USR PLUS nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicaţie pentru anumite persoane din PNL şi PMP. Primarul general a primit din partea USR PLUS sprijinul pentru ca aceste practici ilegale şi imorale să nu mai aibă loc în administraţia bucureşteană. Criteriile publicate odată cu dosarele de concurs sunt restrictive şi urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidaţi pentru înscriere la concurs. (...) Criteriile publicate sunt stabilite în vederea calificării şi câştigării concursului de către anumite persoane. USR PLUS solicită public primarului general să suspende aceste concursuri. (...) În caz contrar, USR PLUS nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalităţi şi reluarea concursurilor într-un mod corect", se mai arată în comunicat.

Filiala USR PLUS București a fost preluată recent de către fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. Acesta din urmă a fost și viceprimarul lui Nicușor Dan, însă și-a dat demisia după alegerile parlamentare pentru a merge la ministerul Sănătății.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News