USR o acuza pe Firea ca a schimbat conducerea RATB pe criterii politice: Deszapezirea a fost un pretext

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 16:10
3149 citiri
USR o acuza pe Firea ca a schimbat conducerea RATB pe criterii politice: Deszapezirea a fost un pretext
Foto: Facebook/Uniunea Salvati Romania

Uniunea Salvati Romania (USR) a transmis, luni, ca invocarea sesizarilor privind deszapezirea statiilor RATB de catre Gabriela Firea a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice.

Citeste si Firea cere, Consiliul executa urgent: Conducerea RATB a fost revocata, iar o consiliera USR data afara cu scandal

USR a mentionat ca analizeaza caile legale prin care cei care au impiedicat un consilier municipal sa-si exercite mandatul sa fie trasi la raspundere.

"USR protesteaza fata de modul in care Gabriela Firea si majoritatea PSD au impiedicat-o pe Ana Ciceala, consilier general, sa-si exercite mandatul potrivit legii, la dezbaterea ce a avut loc sambata, 7 ianuarie, in Consiliul General al Municipiului Bucuresti privind demiterea conducerii RATB.

Interpelarea prin care consiliera USR arata ca demiterea conducerii RATB este ilegala si ca va produce prejudicii bugetului Capitalei a fost oprita de catre presedintele de sedinta Culea Marian Orlando (PSD) care a facut semn agentilor de paza sa o evacueze pe Ana Ciceala din sala", se arata intr-un comunicat transmis, luni, de USR.

Reprezentantii Uniunii au anuntat ca vor cere informatii privind statutul agentilor de paza, considerand ca "ar fi extrem de grav" daca acestia ar fi personal detasat de la Politia Locala Bucuresti.

"Gabriela Firea a instigat ea insasi agentii de paza impotriva Anei Ciceala strigand, in vacarmul creat de majoritatea PSD deranjata de afirmatiile consilierei USR, 'Luat-i microfonul!', in loc sa le ceara colegilor de partid sa-i permita sa-si incheie interpelarea. Asta in conditiile in care Primarul General este invitat in sedintele CGMB fara drept sa conduca sedinta. Mai mult, Gabriela Firea a inceput sa faca o declaratie politica impotriva USR si a Anei Ciceala, pe timpul alocat USR", se arata in comunicat.

Potrivit USR, Ana Ciceala a incercat sa atraga atentia ca, prin convocarea CGMB in termen de 24 de ore, fara o reala urgenta, Gabriela Firea a incalcat legea.

"USR este de parere ca sesizarile invocate privind deszapezirea statiilor RATB reprezinta un pretext pentru a instala in fruntea RATB o echipa de prieteni politici ai Gabrielei Firea, din moment de schimbarea conducerii s-a produs fara o justificare scrisa.

Numirea noului CA RATB s-a facut in totala lipsa de transparenta, membrii interimari fiind propusi si votati fara sa existe o minima prezentare a competentelor profesionale ale acestora. Gabriela Firea l-a sustinut pe Sorin Adrian Mihail, consilier general PSD, pentru functia de director al RATB, invocand experienta sa anterioara, doar prin viu grai", a mentionat sursa citata.

Reprezentantii USR au adaugat ca, "prin crearea unei situatii absurde, Gabriela Firea s-a sustras intrebarilor adresate de Ana Ciceala" in legatura cu lipsa rapoartelor justificative din proiectul de hotarare si asupra consecintelor adoptarii "unei hotarari ilegale care deschide calea unui proces pentru plata unor daune" ce ar urma sa fie achitate din banii bucurestenilor.

"USR a propus printr-un amendament declansarea procedurii de selectie independenta si transparenta a noilor administratori. Acest amendament nu a fost votat, ceea ce arata ca Gabriela Firea si consilierii PSD sunt interesati doar de numirea discretionara a unor persoane aservite in functiile publice, platite din banii bucurestenilor.

De asemenea, consilierii USR ii solicita Gabrielei Firea sa asigure deszapezirea tuturor trotuarelor si strazilor, nu numai a celor principale. Tocmai in acest sens am propus un proiect care ar trece deszapezirea trotuarelor in sarcina prestatorilor de servicii de curatenie, pe care Gabriela Firea refuza sa-l introduca pe ordinea de zi. Desi Gabriela Firea declara ca are toleranta zero pentru incompetenta, dumneaei da dovada de incompetenta grava si iresponsabilitate in exercitarea mandatului", a declarat Ana Maria Ciceala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#USR Firea demitere RATB, #USR acuzatii Firea RATB, #Firea schimbat conducerea RATB , #USR