USR isi alege, sambata, presedintele. Cine a intrat in cursa impotriva lui Nicusor Dan

Sambata, 13 Mai 2017, ora 08:47
3320 citiri
USR isi alege, sambata, presedintele. Cine a intrat in cursa impotriva lui Nicusor Dan
Foto: Arhiva Facebook/Nicusor Dan

Cea de-a doua zi a congresului USR, care se desfasoara la Cluj-Napoca, este dedicata alegerii noii conduceri centrale - presedintele si Biroul National, dupa ce vineri partidul si-a votat statutul in urma unor dezbateri care au durat 12 ore.

Pentru cea mai inalta functie in partid candideaza actualul presedinte Nicusor Dan, cotat cu cele mai mari sanse, alaturi de alti trei membri ai formatiunii: deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu, consilierul parlamentar Serban Marinescu si Cornelia-Florina Gherman, membra USR Sector 6.

Nicusor Dan a declarat vineri, in deschiderea congresului formatiunii, ca in doi ani USR isi propune "sa devina al doilea partid din Romania", sa se bata pentru primariile din marile orase la alegerile locale din 2020 si sa poata propune premierul dupa alegerile parlamentare din 2020.

La randul sau, Emanuel Ungureanu, a anuntat pe 2 mai, prin intermediul unei scrisori deschise, ca va candida la presedintia USR, el exprimandu-si speranta ca partidul va ramane unit in urma congresului. El arata in scrisoarea deschisa ca va candida pentru a da glas acelor voci care doresc unitate in partid.

Serban Marinescu a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru un mandat de deputat de Teleorman, dar nu a reusit sa castige fotoliul de parlamentar. Anterior a fost membru in partidul M10 al Monicai Macovei, iar in prezent este consilier parlamentar al grupului USR.

Citeste un interviu acordat Ziare.com de Serban Ungureanu: Vrem sa ne luam tara in maini. Sunt ingrozit de Firea. Sustin intrarea lui Ciolos in partid

Cornelia-Florina Gherman se prezinta ca o persoana care nu a mai facut politica si spera ca intrarea in cursa pentru sefia USR sa o faca mai cunoscuta in interiorul partidului. Ea a precizat ca "USR ii datoreaza lui Nicusor Dan acest prim mandat care momentan este deschis".

Pe langa presedinte, delegatii prezenti la congresul USR de la Cluj vor alege si membrii Biroului National, Comisia Nationala de Arbitraj si Comisia Nationala de Cenzori.

Biroul National urmeaza sa aiba 20 de membri, dintre care 7 vicepresedinti, iar in cursa s-au inscris 53 de candidati, printre care Clotilde Armand, Cristian Ghinea, Vlad Alexandrescu, Cosette Chichirau, Florina Presada, Dan Barna si George Dirca.

USR are in prezent 1.500 de membri, iar la congresul de la Cluj-Napoca au fost trimisi 270 de delegati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#congres USR, #candidati sefie USR, #contracandidati Nicusor Dan USR , #USR
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
usr se adreseaza unui segment extrem de ingust al electoratului.....