Primarul Capitalei: Am intensificat tratamentele în zonele cu ţânţari purtători de West Nile

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 12:151471 citiri
Primarul Capitalei: Am intensificat tratamentele în zonele cu ţânţari purtători de West Nile
Deocamdată nu există niciun caz de îmbolnăvire în Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, vineri, că la nivelul Bucureştiului monitorizarea speciei de ţânţar purtător al virusului West Nile se face permanent, iar acolo unde au fost identificate astfel de populaţii - zonele Universitate - Eroilor şi Crângaşi - tratamentele contra lor au fost intensificate, subliniind că, din datele pe care le are, nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire.


El a precizat că, în acest an, campania de dezinsecţie a început mai târziu din lipsa banilor, însă în prezent, ritmul de aplicare a tratamentelor este mai mare.

"În anii precedenţi, erau şapte tratamente pentru ţânţari. Anul acesta o să facem 14 şi acum suntem la al cincilea. (...) Atât Institutul Cantacuzino, cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari, care pot să spună unde sunt, care sunt speciile de ţânţari care circulă în anumite zone, trăiesc în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă de sesizările, şi de la institut, şi de la operatorii noştri, de West Nile, în zona Eroilor, una, şi cea de-a doua în zona Crângaşi, am intensificat acolo. Au fost două (...) constatări, una în zona Crângaşi şi una în zona Universitate - Eroilor şi, deci, pe fiecare din aceste zone, ne-am dus preponderent pe parcuri, de exemplu, în Parcul Cişmigiu şi, după aceea, în întreaga zonă. Asta a început deja alaltăieri", a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit primarului, monitorizarea ţânţarilor se face permanent. "Deci, să ne înţelegem, există ţânţarul, da, dar nu există persoane îmbolnăvite în momentul ăsta. Ca să fim precişi, da, monitorizarea este permanentă şi, atât timp cât populaţia persistă, tratamentul este intens pe ei", a afirmat el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News