Proiectele lui Nicusor Dan pentru primarie: metroul de suprafata, parcari la intrarea in oras, linii interconectate de tramvai

Miercuri, 12 August 2020, ora 23:18
4970 citiri
Proiectele lui Nicusor Dan pentru primarie: metroul de suprafata, parcari la intrarea in oras, linii interconectate de tramvai
Foto: Hepta.ro

Deputatul Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei sustinut de PNL si USR PLUS, a afirmat, miercuri, ca printre proiectele sale pentru primarie se numara realizarea metroului de suprafata, construirea de parcari la intrarea in oras si interconectarea liniilor de tramvai din centrul Bucurestiului.

"Am un program care are sute de pagini. (...) Unul este proiectul metroului de suprafata. In momentul de fata avem o centura CFR a Capitalei care functioneaza. Este vorba de sase linii care iti permit, de oriunde esti pe centura, sa ajungi in niste puncte importante care sunt AFI Cotroceni, Gara de Nord, Gara Obor, Pipera, Otopeni, Rahova. Deci, de exemplu, daca locuiesti in Chiajna, ai o conexiune directa cu Gara de Nord, ai o conexiune directa cu Pipera, cu Gara Obor, cu AFI Cotroceni, le fel, daca esti undeva in zona Ferentari-Giurgiului", a spus Nicusor Dan, la Realitatea Plus.

El a precizat ca acesta este un proiect care poate fi facut cu fonduri europene, in colaborare cu Ministerul Transporturilor unde exista deja o echipa de lucru si este foarte important sa existe o colaborare intre conducerea Primaria Capitalei si viitoarea guvernare.

"Al doilea proiect este cel marilor parcari la intrarea in oras - 15 parcari conectate cu transportul public, pentru ca degeaba ai parcari la intrarea in Straulesti, iar tu trebuie sa stai un sfert de ora la metrou, care nu e conectat, trebuie sa te dai jos sa schimbi, fie trebuie sa stai o jumatate de ora la troleibuz", a afirmat Nicusor Dan.

In ceea ce priveste tramvaiele, el a vorbit despre un proiect de extindere a retelei de tramvai, in special in Piata Unirii.

"Pentru tramvaie am un proiect facut de specialisti, de extindere a retelei de tramvai, si cea mai importanta extindere este in zona Unirii, unde sunt trei statii de tramvai - una la Mitropolie, una la Sfantu Gheorghe si una in spatele Magazinului Unirea - din pacate nimeni nu merge 1,5 kilometri pe jos, ca sa se urce in alt tramvai. Este foarte ieftin sa conectezi, prin Piata Unirii, linia care e deja dedicata transportului public, sa faci niste diagonale, de exemplu sa unesti tramvaiul 21 cu 32 si sa ai niste tramvaie care strabat Centrul", a mai spus candidatul pentru Primarie.

Nicusor Dan a sustinut ca primarul general Gabriela Firea nu a imbunatatit deloc situatia traficului in Bucuresti, nu a efectuat nicio lucrare de infrastructura, nicio mare parcare la intrarea in oras si nicio reabilitare de sina de tramvai.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
#nicusor, #dan, #candidat, #primarie, #Bucuresti, #program , #candidat primaria Bucuresti