Parcarea supraetajată din Pantelimon cu 500 de locuri va fi gata mai devreme de 1 noiembrie

Joi, 29 Iulie 2021, ora 12:501941 citiri
Parcarea supraetajată din Pantelimon cu 500 de locuri va fi gata mai devreme de 1 noiembrie
Noul Park&Ride de la Pantelimon este finalizat în proporție de 99% FOTO Youtube/ Asociația Metrou Ușor

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că parcarea supraetajată din Pantelimon este gata în proporţie de 99%, iar singurul lucru care mai lipseşte este un post de transformare. El a precizat că parcarea va fi gata cel mai probabil la 1 noiembrie.

“Parcarea supraetajată din Pantelimon este o lucrare care este gata în proporţie de 99%, tot ce lipseşte în acest moment este un post de transformare. Aşa cum am vorbit cu echipa de constructori acest post de transformare ar fi putut fi...a existat un acord cu ENEL pentru ca el să fie deja realizat încă din 2019, însă Primăria nu şi-a achitat obligaţiile de plată şi s-a schimbat legea între timp, trebuie să îl facem noi. Am semnat acordul pentru acte adiţionale, mai lipsesc 80 de zile din care 70 de zile aducerea materialelor şi 10 zile instalarea, Foarte probabil mai devreme de 1 de noiembrie o să avem această parcare funcţională”, a declarat Nicuşor Dan, joi, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că această parcare va avea 500 de locuri.

“Această parcarea va avea 500 de locuri. Este conectată cu tramvaiul, este conectaă cu autotuzul, este o invitaţie pentru toate persoanele care intră în Bucureşti cu maşina să îşi lase maşina în această parcare. Este şi o chestiune de timp şi o chestiune de confort, să nu stai în trafic, blocat în ambuteiaje, să continue cu transportul public. Este o investiţie pe care Primăria Capitalei a început-o în 2011, soluţia pentru parcare a fost modificată în 2019, în acel moment s-a spus că lucrările vor fi terminate în 2020 şi nu s-a întâmplat”, a explicat primarul Capitalei.

Asociația Metrou Ușor arăta recent că proiectul pare a veni cu o serie de probleme ce ar putea să-i pună în pericol chiar principalul scop pentru care a fost construit. „Imposibilitatea intrării directe în terminal pentru autobuzele ce vin dinspre Sos. Vergului și Sos. Pantelimon (liniile 102 și 104). Considerăm necesară gruparea acestor 2 linii în terminal, alături de celelalte linii urbane și regionale ce vor avea capătul la #Granitul. Căi de acces anevoioase pentru autoturismele ce vin dinspre #Ilfov, ceea ce înseamnă că parkride-ul este în pericol de a rata principalul său obiectiv, acela de a determina șoferii să își lase mașinile la periferie și să își continue deplasarea cu transportul înn comun”, sunt doar câteva din problemele semnalate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News