Nicusor Dan explica de ce nu participa la Congresul USR: S-a ajuns la "practici demne de PSD si PNL"

Sambata, 28 Octombrie 2017, ora 14:53
3926 citiri
Nicusor Dan explica de ce nu participa la Congresul USR: S-a ajuns la "practici demne de PSD si PNL"
Foto: Arhiva Facebook/Nicusor Dan

Fostul presedinte al USR, Nicusor Dan, a precizat, sambata, ca a ales sa nu participe la Congresul partidului prin care va fi ales un nou lider, deoarece acesta este "viciat prin practici demne de PSD si PNL".

"Am fost invitat la congresul de azi al USR. Inteleg ca a fost o dezbatere si un vot in Biroul National la care unii au fost pentru si altii au fost contra invitarii mele. Am ales sa nu particip. Nu pot gira prin prezenta mea un congres viciat prin practici demne de PSD si PNL", a scris Nicusor Dan pe contul sau de Facebook.

De asemenea, el sustine ca parlamentarii juristi ai partidului spun ca alegerile delegatilor din Bucuresti au fost anulate nestatutar si ca se pune o presiune uriasa pe USR pentru a nu isi indeplini misiunea.

"Alegerile delegatilor din Bucuresti au fost anulate nestatutar, o spun parlamentarii juristi ai partidului, si refacute pe un sistem diferit de cel folosit in restul judetelor. Exista o uriasa presiune pentru ca USR sa-si abandoneze misiunea, sa devina un partid ca toate celelalte, sa intre incet-incet in sistem", a adaugat Dan.

Totodata, el a enumerat si principalele riscuri pentru partidul pe care l-a condus.

"In ianuarie la Sibiu si in mai la Cluj am incercat sa tin membrii USR cu picioarele pe pamant si sa le indic principalele riscuri pentru organizatie. Daca ar fi sa enunt azi principalele riscuri pentru USR, ele ar fi: 1) fanatismul si radicalizarea taberelor (rezultat al referendumului intern pozitionare / nepozitionare) - nimeni nu asculta argumentele rationale ale celuilalt; 2) toleranta la nelegalitate - incalcarea dovedita a statutului nu intereseaza; 3) lipsa de reactie la informatii false circulate prin retele informale", a subliniat deputatul.

El a mai spus ca, in acest context, este un start foarte prost pentru viitorul presedinte al USR, indiferent de cineva va fi acesta.

"In orice caz, un start foarte prost pentru viitorul presedinte al USR, oricare ar fi el. Un presedinte care a incalcat deja statutul, ca membru al Biroului National, prin decizia pe alegerile din Bucuresti. Un presedinte ales la un Congres cu multe semne de intrebare, la care multi delegati au ales sa nu participe. Un presedinte fara legitimitate", a conchis Nicusor Dan.

Delegatii la Congresul USR de la Poiana Brasov s-au reunit, sambata, sa aleaga presedintele partidului dintre vicepresedintii Dan Barna si Vlad Alexandrescu.

Deputatul Cristian Seidler si-a anuntat retragerea din cursa, luni, motivand decizia prin faptul ca desemnarea delegatilor la Congres nu s-a facut in mod unitar la nivelul intregii tari.

USR isi alege noua conducere: Sa nu uitam de unde am pornit. Din strada! (Video)

Alegeri in USR. Vlad Alexandrescu: Romania a fost ingenuncheata si violata. Sa nu devenim ca ceilalti!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Nicuosr Dan USR demisie, #alegeri presedinte USR reactie Nicusor Dan, #congres USR octombrie 2017 , #USR