Nicuşor Dan, întrebat dacă mizează pe sprijinul PNL la viitoarele alegeri locale: "Pînă în iunie 2024 - administraţie publică"

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 10:48
2492 citiri
Nicuşor Dan, întrebat dacă mizează pe sprijinul PNL la viitoarele alegeri locale: "Pînă în iunie 2024 - administraţie publică"
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan FOTO Facebook/ Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a fost întrebat ce va face la alegerile locale din 2024 dacă i se va retrage sprijinul politic, dacă va candida independent sau va fi susţinut de un alt partid, afirmând că până în iunie anul viitor va discuta doar despre administraţia publică, iar din iunie 2024 va vorbi şi despre politică.

Nicuşor Dan a fost întrebat marţi, 17 ianuarie, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre faptul că este acuzat de consilierii PNL şi USR că a propus un buget supraestimat.

“M-am văzut ieri cu colegii de la PNL şi USR şi nimeni nu a ridicat problema asta. Este un buget care rezultă din estimările de venituri pe care le-a făcut fiecare dintre directori. (…) Există bugetul real, care este undeva la 5,5 miliarde lei, foarte aproape de execuţia de anul trecut. Peste bugetul acesta sunt bani care vin din fonduri europene, pe care dacă le iei, le cheltuieşti. Deci eu tot timpul mă refer la acela care ţine de veniturile, mai puţin fondurile europene”, a explicat primarul Capitalei.

El a mai fost întrebat dacă cei din PNL l-au anunţat dacă îi mai acorda sprijinul politic pentru un nou mandat.

“Există o coaliţie care funcţionează la nivelul municipiului Bucureşti. Această coaliţie este formată din PNL, USR şi PMP şi funcţionează foarte bine. Ieri am avut o discuţie pe şedinţa de Consiliu General care va avea loc pe 31 ianuarie, şedinţa ordinară şi am avut mai multe întâlniri şi vom avea pentru şedinţa de buget care va fi pe 3 februarie. Deci această coaliţie funcţionează”, a transmis Nicuşor Dan.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu liderul PNL Bucureşti sau cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi dacă a primit lista cu condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească, Nicuşor Dan a răspuns: “Din câte ştiu, lista asta e o chestiune internă a PNL-ul, până în momentul ăsta nu a ajuns, din câte ştiu, ca şi dumneavoastră, e sfârşit de ianuarie termenul pentru ea”.

De asemenea, el a mai fost întrebat ce va face în cazul în care i se va retrage sprijinul politic pentru 2024, dacă va candida independent sau va intra într-un partid.

“Alegerile, dacă nu mă înşel, vor fi în septembrie 2024. Pînă în iunie 2024 administraţie publică, reparăm conducte, cumpărăm troleibuze, facem linii unice, atragem fonduri europene. Din iunie 2024 discutăm politică zi şi noapte”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#NIcusor Dan, #sprijin pnl, #alegeri locale, #proiecte Bucuresti , #candidat primaria Bucuresti