Nicușor Dan, după ce în presă a apărut informația că stimulentele financiare pentru nou-născuți și voucherele materna nu vor mai fi plătite: „Nu se pune problema”

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 14:272000 citiri
Nicușor Dan, după ce în presă a apărut informația că stimulentele financiare pentru nou-născuți și voucherele materna nu vor mai fi plătite: „Nu se pune problema”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a dezmințit informația cum că s-ar întrerupe acordarea voucherelor FOTO Facebook / Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunțat luni, 13 septembrie, că nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna şi persoane adulte cu dizabilităţi să nu mai fie plătite. Reacția edilului vine după ce pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București a apărut o informație în acest sens.


”Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna şi persoane adulte cu dizabilităţi să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunţul apărut pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti nu corespunde realităţii. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilităţi, copii cu dizabilităţi, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în acelaşi cuantum ca până acum”, precizează primarul Capitalei.

Inițial, pe site-ul instituției apăruse informația că voucherele respective nu vor mai fi acordate, din lipsa de fonduri.

Totodată, fostul primar, Gabriela Firea, a scris pe Facebook că Nicuşor Dan ”taie banii de la nou născuţi, gravide, persoane cu dizabilităţi, familii mono-parentale”. ”Ruşine este puţin spus”, afirmă Gabriela Firea. Aceasta susţine că ”mâine-poimâine se împlineşte un an de când trebuia să curgă lapte şi miere în Bucureşti”, însă născocelile din campanie explodează una câte una.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News