Nicusor Dan: Riscul ruperii USR exista, dar e mic

Miercuri, 09 August 2017, ora 08:11
2281 citiri
Nicusor Dan: Riscul ruperii USR exista, dar e mic
Foto: Hepta.ro

Deputatul Nicusor Dan sustine ca riscul ruperii USR exista, dar e destul de redus, iar prin intrarea lui Dacian Ciolos in USR ar fi existat avantajul de notoritate, dar si dezavantajul "pierderii imaginii unui partid construit de la firul ierbii".

El a precizat ca "nu a existat niciodata vreun refuz" al sau vizavi de invitarea in partid a lui Dacian Ciolos, dar "nicio cerere de intrare in partid" a fostului premier.

"Venirea lui Ciolos in USR ar fi avut si avantaje si dezavantaje - avantaje de notorietate, dezavantaje de a pierde din imaginea de partid construit de la firul ierbii pe care USR il avea. In momentul in care venea Ciolos, in opinia publica USR ar fi devenit partidul lui Ciolos, nu ar mai fi avut atributele astea de un partid care nu a fost la guvernare (...) Dacian este o persoana conservatoare.

Nu e un secret pentru nimeni. E un pic comic ca persoanele cele mai vocale care doreau venirea lui Ciolos in USR sunt cele care vor sa defineasca acum un partid progresist in care Dacian Ciolos sa nu isi gaseasca locul de fapt", a spus Nicusor Dan, marti seara, la Digi 24.

Intrebat daca exista riscul ruperii Uniunii, Nicusor Dan a aratat ca, in opinia sa, "riscul e destul de redus". "El exista, dar e mic", a punctat fostul lider USR.

Potrivit lui Nicusor Dan, in USR exista doua grupari - "USR progresist", reprezentata de Vlad Alexandrescu si Florina Presada, si "USR liberal", sustinut de Cristian Ghinea si Dan Barna.

"Cele doua manifeste care au aparut in opinia publica (n.r. despre referendumul intern privind familia) nu reprezinta, in opinia mea, doua jumatati din partid. Reprezinta opinia unor grupuri care impreuna nu stiu daca au 20% din membrii partidului. In opinia mea, membrii USR doresc sa continue impreuna si sa reduca aceasta tensiune pe o chestiune de ordin ideologic care nu este pe agenda publica in momentul asta", a precizat Nicusor Dan.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#USR pericol rupere, #Nicusor Dan USR , #USR