Nicușor Dan nu vrea să-l lase pe ministrul PSD al Finanțelor să fie informat doar de Gabriela Firea

Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 15:024179 citiri
Nicușor Dan nu vrea să-l lase pe ministrul PSD al Finanțelor să fie informat doar de Gabriela Firea
Nicușor Dan îi va spune ministrului de finanțe al PSD cât de mare e „gaura” din bugetul PMB. FOTO: Facebook / Nicușor Dan

Edilul general al Capitalei a anunțat că doreşte să aibă în perioada următoare o întrevedere şi cu ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, pentru a-i prezenta situaţia financiară a Primăriei Capitalei. Nicușor Dan spune că ministrul nu se poate baza pe informaţiile primite de la Gabriela Firea, care îşi minte colegii din PSD, nu doar pe bucureşteni.

„După întâlnirea de sâmbătă cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, îmi doresc să am în perioada următoare şi o întâlnire cu domnul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu. Îi voi prezenta domnului Câciu chestiunile financiare care privesc Primăria Capitalei, ca să aibă informaţiile direct de la sursă. E important un dialog direct, fiindcă domnul ministru nu se poate baza pe informaţiile de la Gabriela Firea, care pare să-şi mintă şi colegii de partid, nu doar bucureştenii”, a scris Nicuşor Dan, duminică pe Facebook.

El a adăugat că doreşte să existe o bună colaborare între Primăria Municipiului Bucureşti şi noul Guvern.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru interesul bucureștenilor. Provocarea de conflicte şi utilizarea de poziţii ministeriale pentru ambiţii personale, aşa cum face deja din primele zile fostul primar al Capitalei, va dezgusta foarte repede cetăţenii”, a conchis primarul general.

Edilul: Primăria nu o să mai aibă niciun ban în cont

Nicuşor Dan a afirmat că Primăria nu a cerut sprijin financiar de la Guvern pentru acest an şi a menţionat că va exista o mare dificultate în ianuarie 2022, deoarece municipalitatea nu o să mai aibă niciun ban în cont. Edilul a avut, sâmbătă, o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a precizat, vineri, că trebuie să existe o discuţie foarte serioasă cu primarul general Nicuşor Dan despre sumele care vor fi alocate către PMB pentru subvenţia la căldură.

El a adăugat că Primăria Capitalei are bani, iar un primar gospodar putea muta aceste fonduri în acest scop.

„Eu aş vrea ca săptămâna viitoare – poate pe 10 decembrie sau de pe 10 decembrie încolo – să închidem această situaţie”, a mai spus ministrul.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
aradulnou
rank 1
va pus drak-nea sa faceti cualiti cuCiuma roscata!!