Nicuşor Dan: Călătoria reală cu transportul public este între 8 şi 9 lei. Oferim nişte abonamente care nu existau înainte

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 12:439322 citiri
Nicuşor Dan: Călătoria reală cu transportul public este între 8 şi 9 lei. Oferim nişte abonamente care nu existau înainte
Nicușor Dan spune că tariful de călătorie pe transportul public în Bucureşti nu a mai fost majorat din 2008

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a afirmat că tariful perceput pentru transportul public în Capitală nu mai exista nicăieri în România, iar acum se află la media superioară a preţurilor din alte oraşe din ţară. El a precizat că o călătorie reală cu transportul public este între 8 şi 9 lei, călătorii plătind acum 3 lei, şi a menţionat că există o ofertă de abonamente care nu era înainte.


"Tariful de călătorie pe transportul public în Bucureşti nu a mai fost majorat din anul 2008, timp în care s-au petrecut lucruri în România şi în economia românească. Trebuie spus că acest tarif nu mai exista nicăieri, în niciun oraş din România, deci suntem, cu tariful pe care îl avem acum, suntem undeva la media puţin superioară a tarifelor din România. Călătoria reală pe care noi şi călătorii împreună o plătim costă între 8 şi 9 lei din care acum bucureştenii o să plătească 3, dar oferim nişte abonamente care nu existau înainte, de exemplu, abonamentul anual, abonamenul anual cumulat transportul public şi metrou înseamnă 1.200 de lei, asta înseamnă 100 de lei pe lună, în condiţiile în care vechile abonamente STB - 50 de lei, Metrorex - 70 de lei erau mai scumpe”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a precizat că autorităţile doresc să încurajeze bucureştenii să meargă pe această politică de abonament.

Primarul Capitalei a precizat că primul tramvai nou, realizat în urma contractului cu Astra, va sosi în Bucureşti anul viitor pe vremea asta.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţa că, de la 1 august, Metrorex şi STB îşi armonizează oferta comercială, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din Bucureşti şi zona metropolitană. Astfel, sunt introduse biletele şi abonamentele comune. Un bilet comun STB / Metrorex va costa 5 lei. Ministerul anunţa, de asemenea, că armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică şi o creştere tarifară.

Reprezentanții ONG-ului Metrou Ușor, care promovează dezvoltarea infrastructurii, a mobilității urbane, susțin că mărirea tarifelor la transportul public din Capitală nu face decât să descurajeze utilizarea acestor mijloace în favoarea autoturismelor personale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News