Nicușor Dan „a descins” în Cișmigiu. Primarul general explică dezastrul din pacurile Capitalei și anunță angajarea unei firme care să se ocupe de întreținere

Luni, 30 August 2021, ora 09:182654 citiri
Nicușor Dan „a descins” în Cișmigiu. Primarul general explică dezastrul din pacurile Capitalei și anunță angajarea unei firme care să se ocupe de întreținere
Nicusor Dan a anunțat că se dorește angajarea unei firme care să se ocupe de întreținerea parcurilor FOTO Facebook/Nicușor Dan

Primarul Capitalei Nicuţor Dan a declarat în dimineața zilei de luni, 30 august, că ia în calcul externalizarea serviciilor de curăţenie în parcuri, precizând însă că procedura de achiziţie a unor astfel de servicii este anevoioasă.

De asemenea, el a reluat afirmaţia conform căreia anul acesta nu sunt bani pentru amenajarea parcurilor, dar a dat asigurări că anul viitor situaţia va fi mai bună.

Primarul Nicuşor Dan s-a aflat luni dimineaţă la intrarea în Parcul Cişmigiu, unde o echipă de muncitori urmează să facă lucrări de igienizare, după ce, în ultima perioadă, presa şi opinia publică au criticat modul în care arată marile parcuri din Bucureşti, în special parcurile Cişmigiu şi Herăstrău.

Nicuşor Dan a evocat posibilitatea externalizării acestor servicii dacă Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement, a cărei conducere a fost demisă recent, nu reuşeşte să se achite de sarcini, însă a subliniat că procedura de achiziţie este anevoioasă, necesitând până la 3 luni.

”Vom contracta o firmă privată care să facă curat pe alei, să strângă frunzele, crengi, să golească coşurile de gunoi”, a explicat edilul.

Nicuşor Dan a fost întrebat şi de ce a aşteptat un an pentru a interveni în parcuri.

El l-a corectat pe reporter, precizând că şi-a preluat mandatul de 10 luni şi că a avut mai multe acţiuni în ceea ce priveşte parcurile, inclusiv o rectificare bugetară, precum şi recenta demitere a conducerii ALPAB. El a şi calificat drept ”eronată” ideea potrivit căreia nu poate prelua ca interimar conducerea ALPAB, instituţie subordonată Primăriei Capitalei.

Nicuşor Dan a reluat şi afirmaţia potrivit căreia anul acesta nu sunt suficiente fonduri pentru parcuri, însă a dat asigurări că anul viitor situaţia va fi mai bună.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News