Nicușor Dan, noi declarații în scandalul palmierilor plantați în centrul Capitalei: ” O să îi scoatem şi o să îi ducem domnului Negoiţă”

Luni, 15 Mai 2023, ora 14:20
8388 citiri
Nicușor Dan, noi declarații în scandalul palmierilor plantați în centrul Capitalei: ” O să îi scoatem şi o să îi ducem domnului Negoiţă”
Nicușor Dan în Piața Unirii FOTO Captură Video Facebook/ Nicușor Dan

Primarul Capitalei. Nicuşor Dan a declarat luni că Poliţia locală a venit, sâmbătă, trimisă de el, în centrul Capitalei şi a găsit un cetăţean bulgar care coordona nişte cetăţeni nepalezi care nu aveau niciun act şi care plantau palmieri.

El a arătat că, în opinia sa, aceștia nu se potrivesc deloc, pentru că Bucureştiul nu este o ţară exotică. ”Aici este vorba de sfidare, în momentul în care primarul Municipiului a venit, i-a spus să se oprească şi el continuă, asta e sfidare, nu mai e dialog”, a mai spus primarul.

”Vă invit pe toţi să mergeţi să vedeţi ce mizerie de nedescris este pe străzile din partea dreaptă, începând de la Cocor şi până la Universitate. Aici, noi avem administrarea Primăriei Bucureşti, acest spaţiu aparţine Primăriei Bucureşti şi orice fel de intervenţie trebuie făcută cu avizul Administraţiei Străzilor”, a spus Nicuşor Dan despre palmierii plantaţi în centrul Capitalei, în zona Piaţa Unirii.

Primarul a precizat că ”este al treilea episod”, după ce s-a pus spaţiul verde şi nu au avut semafor în zonă pentru că s-au tăiat cablurile. Al doilea episod a fost când s-au trezit că lucrările făcute de Primăria Capitalei, pentru a stabiliza plăcile din faţa Magazinului Unirii, au fost sparte şi s-au înlocuit cu pasajul pe care îl vedem în tot sectorul 3.

”Acum, ne-am trezit din nou, fără să fim anunţaţi, cu aceşti copăcei. O să îi scoatem şi o să îi ducem domnului Negoiţă”, a arătat primarul Capitalei, precizând că ”suntem un stat de drept şi trebuie să respectăm legea”. Primarul a mai spus că există o hotărâre a Consiliului General care spune că sectoarele pot să intervină pe bulevardele care sunt administrate de Primăria Generală, cu condiţia să ceară voie, în mod logic. Nu au cerut niciodată, mai mult, în momentul în care au spart trotuarul din faţa Magazinului Unirea, au fost amendaţi şi li s-a spus să se oprească”, a mai arătat Nicuşor Dan.

El a menţionat că există un litigiu iniţiat de Administraţia Străzilor, pentru că în zonă erau borduri şi piese care aparţineau Primăriei Municipiului Bucureşti şi care au fost sparte. ”Acum, că spaţiile verzi există, noi nu o să facem ceva împotriva lor. Pe trotuarul din faţa Magazinului Unirii o să intervenim noi şi o să cerem banii pe tot ce au stricat ei şi pe lucrările pe care noi le facem a treia oară (..) iar aici o să luăm copăceii şi o să în ducem”, a menţionat Nicuşor Dan. Primarul Capitalei a mai arătat că suntem la kilometrul 0 al Capitalei şi este nevoie să te consulţi cu specialişti, nu poţi ”să vii de capul tău să pui meri”.

”Spaţiul verde, aşa cum este, mai puţin palmierii, are şanse de a intra în legalitate, făcând toate actele care sunt necesare”, a mai spus el. Primarul a povestit că Poliţia locală a Municipiului a venit, trimisă de el, şi a găsit ”un cetăţean bulgar care coordona nişte cetăţeni nepalezi care nu aveau niciun act şi care plantau aceşti palmieri”. ”În opinia mea, de cetăţean, dar asta este dincolo de legea pe care trebuie să o respectăm cu toţii, nu se potrivesc deloc, Bucureştiul totuşi nu este o ţară exotică”, a mai spus Nicuşor Dan, afirmând că o soluţie de amenjare urbanistică a centrului Capitalei trebuie făcută de specialişti.

Primarul a mai afirmat că a avut o discuţie cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în urmă cu aproximativ un an, în care i-a spus că vrea să pună nişte copaci în piaţa Unirii. ”Avea şi nişte planşe, l-am trimis la Direcţia de Urbanism din Primăria Municipiului, ei tot aşa, verbal, i-am spus cum ar trebui să fie şi toată lumea se aştepta ca Primăria Sectorului 3 să vină cu toate documentele necesare”, a explicat primarul.

”Aici este vorba de sfidare, în momentul în care primarul Municipiului a venit, i-a spus să se oprească şi el continuă, asta e sfidare, nu mai e dialog”, a completat el.

Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#NIcusor Dan, #palmieri, #Piata Unirii , #stiri Nicusor Dan