Nicusor Dan, in corzi: Inca un deputat USR acuza un deficit de democratie si lipsa de dialog in partid

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 11:46
4936 citiri
Nicusor Dan, in corzi: Inca un deputat USR acuza un deficit de democratie si lipsa de dialog in partid
Foto: Facebook/Adrian Claudiu Prisnel

Cresc tensiunile din interiorul USR inainte de congresul din mai si apar noi acuzatii la adresa presedintelui Nicusor Dan.

De data aceasta, deputatul Adrian Claudiu Prisnel sustine ca liderul UDR nu isi doreste o dezbatere reala si vorbeste despre un "deficit de democratie".

Prisnel se alatura astfel altor voci din partid care au criticat recent modalitatea de luare a deciziilor in USR: Cristian Ghinea, Tudor Benga si Catalin Drula.

"Dezbaterea interna nu exista de facto, asa cum spune si Tudor (benga - n.red.), ci este fabricarea consimtamȃntului la scara universului USR, pe modelul de propaganda descris de Chomsky.

Calendarul de care vorbeste Nicusor este real si arata schematic asa:

1. Foarte multi oameni pun intr-o galeata amendamente la statut.

2. Un om (anume) alege (unilateral) unele amendamente din galeata si le introduce in statut.

3. Pe statutul rezultat se va discuta cȃteva ore, intr-o sedinta de lucru a unui for nestatutar.

Nu avem un dialog, ci o multime de monologuri surde care, din intȃmplare, au o tema comuna.

Nu e o dezbatere", scrie marti pe Facebook Adrian Claudiu Prisnel.

Deputatul continua pe acelasi ton radical:

"Pe cȃt este de real calendarul, pe atȃt este de perfid mecanismul; perfid pentru ca iti lasa impresia ca participi la crearea statutului aducȃnd amendamente, totusi, pentru ca puterea editoriala este concentrata la conducere, rezultatul este prestabilit. Exact ca la amendamentele de la bugetul de stat unde USR a formulat 125 de amenamente dar PSD a acceptat doua, cam asa am participat si noi la decizie.

Am vazut deja forma statutului asa cum a iesit din acest proces si se regasesc pe acolo si vreo doua amendamente formulate in spiritul USR Optimist, dar de iesit a iesit asa cum trebuie".

"Cȃnd te lupti cu manipularea, nu cu puterea, trebuie sa vorbesti si cu ceilalti. Prezumtia este ca puterea stie adevarul si de aia face ceea ce face", mai scrie deputatul nemultumit.

Prisnel are si cateva idei pentru viitorul imediat.

"Vom aduce in discutie zilele viitoare un statut in spiritul USR Optimist, il vom prezenta colegilor de partid si vom insista ca la Congres electorii sa voteze statutul pe care il doresc. Cautam un echilibru functional intre puterea Congresului, a Comitetului Executiv, a Biroului National, a presedintelui si vicepresedintilor.

La o prima citire, interpretez ca propunerea existenta acorda de facto puteri foarte mari presedintelui prin subordonarea directa a Secretariatului General si creeaza, prin necodificarea raporturilor de putere, premisele unui conflict intre presedinte si Biroul National".

Dupa ce si-a exprimat astfel opinia, Prisnel se asteapta acum la repercusiuni.

"Cȃnd Cristian Ghinea a iesit cu opinie separata a fost acuzat de manipulare, cȃnd Tudor Benga a criticat si el la rȃndul lui ce se intȃmpla, a fost si el acuzat de minciuna; lui Catalin Drula i s-a spus ca e tradator. Astept cu nerabdare sa vad eu unde ma incadrez: mincinos, manipulator sau mintit, manipulat si prea fraier sa imi dau seama de asta. (Public zic, ca pe surse am auzit deja.) (...) Partidul simte toate astea, simte nedreptatea atacurilor directionate catre Ghinea, Benga et. all si nu le valideaza, chiar daca USR ii datoreaza foarte mult lui Nicusor", a incheiat deputatul USR lunga postare pe Facebook.

Nicusor Dan: Congresul USR incepe sa ne ia mintile

Saptamana trecuta, liderul USR, Nicusor Dan, a apreciat ca apropierea congresului incepe "sa le ia usor mintile" membrilor, campania interna fiind legitima, dar "nu este in regula cand se bazeaza pe informatii false transmise in spatiul public".

Deputatul a facut referire la afirmatiile lui Tudor Benga si ale lui Cristian Ghinea, pe care le catalogheaza ca fiind "neadevarate", in conditiile in care a existat o dezbatere asupra viitorului partidului.

De altfel, Ghinea a revenit azi cu o postare in care spune ca "Nicusor Dan a ars punti de comunicare interne atacand pe Facebook complet gratuit. Trist mod de a comunica si dezbate. Am spus adevarul si orice usr-ist poate vedea asta. Conducerea va trebui sa se obisnuiasca ca USR e altfel de partid".

B.B.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Prisnel tensiuni USR Nicusor Dan , #USR