S-a deschis Muzeul Fotbalului la București. Ce spune Primarul Capitale despre noul obiectiv turistic

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 23:10 1738 citiri
Nicușor Dan împreună cu fotbaliștii din Generația de Aur. Foto: Facebook / Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi seară, că Muzeul Fotbalului, care s-a deschis, va contribui la valorificarea potenţialului turistic al Capitalei.

"Am participat cu bucurie în această seară la inaugurarea unei investiţii noi din fonduri exclusiv private. Football Museum Bucharest este primul muzeu din Europa de Est dedicat în exclusivitate fotbalului. Cred că Muzeul Fotbalului va contribui la valorificarea potenţialului turistic al Capitalei şi că va fi un punct de atracţie pentru turişti. Muzeul va oferi publicului o experienţă de interacţiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde", a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Football Museum Bucharest, situat în Centrul Istoric, se întinde pe o suprafaţă de 1.500 mp şi are colecţii impresionante reprezentative pentru fotbalul autohton şi străin.

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România şi îşi propune să ofere publicului autohton şi turiştilor străini care aleg să viziteze Bucureştiul o experienţă de interacţiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri şi va găzdui colecţii în premieră în România, experienţe interactive, spaţiu de evenimente, fan-shop, bistro şi cafenea.

Printre cei prezenţi la inaugurare au fost Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Anghel Iordănescu sau Ionuţ Lupescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News