Nicusor Dan: Salut aprobarea Comisiei Europene a schemei de ajutor pentru sectorul cultural independent din Bucuresti

Marti, 22 Iunie 2021, ora 17:101736 citiri
Nicusor Dan: Salut aprobarea Comisiei Europene a schemei de ajutor pentru sectorul cultural independent din Bucuresti
Primarul Capitalei Nicusor Dan a explicat ca fiecare beneficiar poate primi granturi maxime de 75.000 de lei FOTO Facebook / Nicusor Dan

Primarul Capitalei Nicusor Dan a salutat marti, 22 iunie, aprobarea din partea Comisiei Europene a schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural independent din Bucuresti. Edilul Capitalei subliniaza beneficiarii vor putea primit granturi maxime de 75.000 de lei.

"Salut aprobarea de catre Comisia Europeana a schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural independent din Bucuresti. Reamintesc ca am decis sa oferim acestui sector, care a fost afectat in contextul epidemiei COVID-19, un ajutor total de 3 milioane de lei, din bugetul Primariei Capitalei, ca masura de sustinere a redresarii.

Asa cum am mentionat in urma cu doua luni de zile, e vorba de granturi cu valoare maxima de 75.000 de lei pe beneficiar, din care se vor putea plati chirii, utilitati, salarii si contributii salariale la stat.

Acum, odata ce avem acordul Comisiei Europene, putem pune in aplicare foarte rapid aceasta schema de ajutor. Revenim cu informatii privind termenele si procedurile de depunere a dosarelor", a afirmat Nicusor Dan marti, pe Facebook.

Comisia Europeana a aprobat luni o schema de ajutor in valoare de 610.000 euro (aproximativ trei milioane de lei) lansata de autoritatile romane pentru sprijinirea companiilor active in sectorul cultural independent din Bucuresti, in contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News